INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

ANALIZĂ Mutarea de maestru a lui Xavi » Cum a câștigat Barcelona 3 din cele 5 „El Clasico” cu el pe bancă

Xavi/ foto: Imago Images
Xavi/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2023 17:14 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 18:49

Barcelona a câștigat cu Real Madrid în turul semifinalei de Cupa Spaniei, scor 1-0. Este a treia victorie în „El Clasico” din 5 pentru catalani de când Xavi a fost numit antrenor.

PROMO » Vrei să retrăiești istoria pe 7 mai, la Sevilla? Înscrie-te ACUM într-o experiență extraordinară, alături de Gabi Balint

Cele 3 victorii au un punct comun. Ronaldo Araujo, fundaș central la bază, a fost de fiecare folosit ca apărător dreapta, cu scopul de a-l bloca pe Vinicius, locul său în centrul apărării fiind luat de Kounde. 

Prima înfrângere a Barcelonei în „El Clasico” cu Xavi pe bancă a fost în semifinala Supercupei Spaniei din 2022. Araujo a fost titular atunci, dar a jucat fundaș central, în dreapta fiind preferat Dasni Alves. Real a câștigat cu 3-2, după prelungiri. A doua înfrângere a venit în turul actualei ediții de campionat, când Araujo nu a putut juca, fiind accidentat. Atunci, Real s-a impus cu 3-1.

Motivul pentru care Edjouma a fost scos din primul „11” » Explicațiile „antrenorului” Gigi Becali
FCSB - Petrolul 4-1
Motivul pentru care Edjouma a fost scos din primul „11” » Explicațiile „antrenorului” Gigi Becali

Xavi a găsit tactica perfectă din al doilea „El Clasico” pe banca Barcelonei

Al doilea „El Clasico” al lui Xavi ca antrenor al Barcelonei s-a soldat cu o victorie zdrobitoare, 4-0, în returul ediției precente de La Liga. Tehnicianul l-a folosit atunci pe Araujo fundaș dreapta, după ce în primul derby îl jucase în centru și a pierdut. 

Vinicius a fost inexistent cu uruguayanul adversar direct, iar Real Madrid nu s-a apropiat de poarta catalanilor. Xavi a observat că tactica sa a dat roade și a folosit-o de fiecare dată cu scopul de a-l bloca pe Vinicius, potrivit informațiilor din presa catalană.

În cele 3 derby-uri în care Araujo a jucat fundaș dreapta, Barcelona a marcat 8 goluri și a primit unul. Singurul gol încasat a venit în finala Supercupei Spaniei, la victoria cu 3-1. Atunci, Benzema a punctat pe final, când scorul era 3-0 pentru Barcelona.

Mutarea de maestru a lui Xavi: cu Araujo fundaș dreapta, Barcelona nu pierde în „El Clasico” 

Cele 5 „El Clasico” de când Xavi a preluat-o pe Barcelona, în noiembrie 2021:

  • Barcelona - Real Madrid 2-3 (Supercupa Spaniei, 12.01.2022) - A fost primul „El Clasico” al lui Xavi din postura de antrenor. L-a folosit pe Araujo fundaș central și a pierdut după prelungiri. Apărător dreapta a fost Dani Alves.
  • Real Madrid - Barcelona 0-4 (La Liga, 20.04.2022) - Fără Benzema, accidentat, madrilenii își puneau mari speranțe în Vinicius. Brazilianul a fost blocat perfect de Araujo, folosit fundaș dreapta. Stoperii Barcelonei din acel meci au fost Pique și Eric Garcia;
  • Real Madrid - Barcelona 3-1 (La Liga, 16.10.2022) - „Albii” au dominat și au câștigat clar în turul actualei ediții de campionat. Ronald Araujo nu a jucat deloc, din cauza unei accidentări. Fundașul dreapta folosit de Xavi a fost Sergi Roberto, stoperii au fost Eric Garcia și Kounde
  • Real Madrid - Barcelona 1-3 (finala Supercupei Spaniei, 15.01.2023) - Araujo, revenit după accidentare, a fost folosit din nou fundaș dreapta. Vinicius a fost invizibil, iar catalanii au câștigat clar, golul madrilenilor venind în minutele de prelungiri. Stoperii folosiți de Xavi au fost Kounde și Christensen
  • Real Madrid - Barcelona 0-1 (Cupa Spaniei, 02.03.2023) - Araujo a fost din nou trecut fundaș dreapta, deși în partidele anterioare a fost folosit doar stoper. Real Madrid a avut posesia, dar nu a șutat pe poartă în „El Clasico” de pe „Santiago Bernabeu”. Fundașii centrali ai Barcelonei au fost Kounde și Marcos Alonso

VIDEO. Rezumat: Real Madrid - Barcelona 0-1, în semifinalele Cupei Spaniei

Citește și:

„Am minimizat Realul!” » Observația lui Xavi, după ce Barcelona a dat lovitura pe „Bernabeu”: „Demonstrăm de ceva vreme lucrul ăsta”

Real Madrid n-a avut șut pe poartă în El Clasico, dar Ancelotti a sărit ca ars: „Barcelona n-a făcut nimic, a avut noroc! Rezultat nemeritat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1945sv0509
1945sv0509  •  03 Martie 2023, 20:32

"Maestrul" Ancelotti nu are nimic de comentat ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează