INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Secretul din gazon » Lucrul de care se teme Bayer Leverkusen, într-un final de sezon istoric

Pentru stilul de joc al lui Bayer Leverkusengazonul joacă un rol important / foto Imago Images
Pentru stilul de joc al lui Bayer Leverkusengazonul joacă un rol important / foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 19:44 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 19:44

Bayer Leverkusen ar putea sărbători duminică primul titlu de campioană din istoria clubului. Dar, cu gândul la o participare în semifinalele Europa League, șefii clubului se tem că amatorii de suveniruri vor strica gazonul amenajat special pentru stilul de joc al echipei!

Duminică, împotriva lui Werder Bremen, Bayer Leverkusen ar putea face pasul decisiv spre primul titlu din istoria de 120 de ani a clubului. Concret, tot ce trebuie să facă echipa lui Xabi Alonso este să mențină distanța de 16 „lungimi” care o separă în acest moment de Bayern și VfB Stuttgart, ambele cu câte 61 de puncte.

Lovitura anului! Dennis Man, ofertă de 14 milioane de la sfertfinalista Ligii Campionilor
TRANSFER
Lovitura anului! Dennis Man, ofertă de 14 milioane de la sfertfinalista Ligii Campionilor

Șefii clubului se tem de vânătorii de suveniruri

În cazul unui triumf, șefii clubului se așteaptă la o mare sărbătoare pe BayArena, dar, potrivit tabloidului Bild, au și motive de îngrijorare.

Pur și simplu, aceștia se tem că la final, coborând din tribune pentru a-i felicita pe jucători, dar și în goana după suveniruri, suporterii vor distruge suprafața de joc! Ceea ce, în perspectiva unei calificări în semifinalele Europa League, ar fi un dezastru!

De ce este atât de important gazonul pentru Bayer Leverkusen

Secretul gazonului? „Calitatea superioară a terenului este extrem de importantă pentru jocul de pase controlat al lui Bayer”, explică Bild. Actualul gazon hibrid a fost cumpărat în vara lui 2020, cu un milion de euro.

Iar îngrjirea lui îi costă pe „farmaciști” circa 800.000 de euro anual! Este atât de bun încât în ultimele 3 sezoane a fost declarat „Gazonul Anului” în Germania.

Xabi Alonso este preocupat de starea gazonului

Antrenorul Xabi Alonso nu și-a ascuns preocuparea: „Suporterii merită să sărbătorească alături de noi. Dar sperăm că gazonul va fi în stare bună și după aceea. Avem nevoie de o suprafață de joc de calitate, sperăm pentru încă trei meciuri acasă”.

După meciul cu Werder, de duminică, Bayer Leverkusen va mai juca pe BayArena cu VfB Stuttgart, pe 26 aprilie, contra lui Augsburg, în data de 18 mai, dar este posibilă și o semifinală de Europa League. Liderul din Bundesliga a învins-o pe West Ham cu 2-0, în prima manșă a „sferturilor”, și are șanse mari de calificare, joia viitoare.

VIDEO. Experiență inedită trăită de Carmen Tocală în Germania: „Nu te apropiai de Ionuț Lupescu. Era superstarul lui Bayer Leverkusen”

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

Un „rival” o învață pe Rapid: „Au nevoie de 4-5 jucători” » Sugestie de transfer în direct: „E peste tot ce au ei la mijloc”

Două forțe din Superligă luptă pentru Dennis Politic! Când va lua Dinamo o decizie

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează