INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SAARBRUCKEN - BAYERN 2-1

Haos la Bayern înaintea „clasicului” cu Borussia Dortmund » Pe cine dă vina Tuchel pentru eliminarea-șoc din Cupa Germaniei

Haos la Bayern înaintea „clasicului” cu Borussia Dortmund. Foto: Imago Images
Haos la Bayern înaintea „clasicului” cu Borussia Dortmund. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 02 noiembrie 2023 11:02 / Actualizat joi, 02 noiembrie 2023 12:50

Eliminată în turul doi al Cupei Germaniei de-o echipă de liga a treia, Saarbrucken, scor 2-1, Bayern e la pământ înaintea derby-ului cu Borussia Dortmund, de sâmbătă. Psihic și fizic. Antrenorul Thomas Tuchel are mari probleme în apărare, după accidentarea lui De Ligt.

  • Borussia Dortmund și Bayern se întâlnesc sâmbătă, de la ora 19:30. Partida de pe Signal Iduna Park va fi liveSCORE pe GSP.ro și televizată pe Prima Sport 3 și Digi Sport 2.

Meciul din turul 2 al Cupei Germaniei, cu FC Saarbrucken, trebuia să fie pentru Bayern o repetiție de preferat cât mai reușită înaintea „clasicului” cu Borussia Dortmund, de sâmbătă. S-a încheiat însă cu un dezastru.

Decizia jurnaliștilor: ediția de azi a Libertății va găzdui un ultim semnal tipărit al Gazetei Sporturilor, realizat special pentru ca publicul să-și poată lua „la revedere” de la cel mai vechi ziar al sportului românesc
COMUNICAT
Decizia jurnaliștilor: ediția de azi a Libertății va găzdui un ultim semnal tipărit al Gazetei Sporturilor, realizat special pentru ca publicul să-și poată lua „la revedere” de la cel mai vechi ziar al sportului românesc

Campioana a pierdut cu 2-1 în fața echipei aflate pe locul 15 în liga a treia. Și cum! Îngenuncheată în prelungiri (90+7), după ce deschisese scorul în minutul 16 (Thomas Muller) și părea că va bifa un nou galop de sănătate, după 8-0 cu Darmstadt în Bundesliga.

Thomas Muller recunoaște: „Dacă pierdem la Saarbrucken înseamnă că am făcut multe greșeli”

La final, Thomas Muller a admis: „Dacă Bayern Munchen pierde la Saarbrucken, atunci am făcut multe lucruri greșit. Inclusiv decizia multora de a evita suporterii la final, plecând direct la cabine, nu e ok”.

Antrenorul Thomas Tuchel, la rându-i, a găsit vinovatul în persoana sud-coreeanului Kim Min-jae, pentru o pasă nepotrivită dată lui Kratzig în faza premergătoare golului egalizator al gazdelor.

Thomas Tuchel l-a ținut tot meciul pe bancă pe golgheterul Harry Kane: „Am vrut să aștept prelungirile”

„Decizia lui Kim de a-l juca pe Frans, aflat sub presiunea adversarului, nu este cu siguranță una bună. Frans a fost deposedat din spate. Min-jae intră apoi într-un duel 50/50.

Poate să stea pe picioare și să-și împingă adversarul, dar el preferă să se ducă în alunecare și ratează balonul. Acest lucru încă ni se întâmplă prea des. Ne asumăm riscuri în momentele în care nu este necesar”, a comentat antrenorul bavarezilor.

Tuchel l-a ținut pe bancă pe golgheterul Harry Kane, deși era clar că jucătorii aflați în teren nu găsesc soluții pentru a îngenuchea apărarea densă din fața porții adverse. Explicația lui: „Mai aveam o schimbare la dispoziție, am vrut să aștept prelungirile”.

Probleme mari în defensiva lui Bayern înaintea derby-ului cu Borussia Dortmund

Ca și cum n-ar fi fost de ajuns eșecul umilitor suferit la Saarbrucken, Bayern a mai pierdut un fundaș central. De Ligt s-a accidentat în minutul 21, la genunchiul drept, și a trebuit să fie înlocuit. „Este același genunchi la care a mai avut probleme. Nu avem deocamdată un diagnostic”, a precizat Tuchel. Șansele ca el să joace la Dortmund sunt însă infime.

Bavarezii mai au un apărător central cu probleme, Dayot Upamecano, și stau acum doar în Kim. Kimmich, care a coborât în centrul defensivei după acidentarea lui De Ligt, e suspendat pentru derby-ul de sâmbătă, după ce a văzut „roșu” în minutul 4 al partidei cu Darmstadt.

VIDEO. Rezumatul meciului Saarbrucken - Bayern (2-1)

Clasamentul la ZI din Bundesliga

Citește și:

Dennis Man „în misiune specială” » Nota 7 în Gazzetta dello Sport + Ce scriu ziarele italiene despre Mihăilă

Nu l-a menajat pe Dan Șucu, după ce a văzut imaginile cu patronul rapidist: „Ce mesaj dai?”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
contrabas3
contrabas3  •  02 Noiembrie 2023, 17:38

,, Pe cine dă vina Tuchel pentru eliminarea-șoc din Cupa Germaniei” - eu aș da vina pe casele de pariuri.

beefree
beefree  •  02 Noiembrie 2023, 15:09

Ce ma rad daca cetateanul Kane nu castiga nici sezonul asta vreun trofeu.

turcu1
turcu1  •  02 Noiembrie 2023, 14:47

Păi în fiecare etapă în campionatele pe care se pariază la greu ,cel puțin 3 mari echipe sint conduse acasa si cîștiga la final .Asa se fac banii ,cercetează putin si vei descoperi ca în spatele pariurilor de sume mari pe aceste meciuri vei regăsi aceleași 3 nume .Actionari majoritari la cele 2 firme care controlează absolut totul în lume .Si pentru ca sint asa puternici nici nu se mai ascund .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează