INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Va fi cutremur mare la Bayern dacă ratează calificarea în semifinalele Ligii Campionilor!

Kahn și Nagelsmann// Foto-IMAGO / Sven Simon
Kahn și Nagelsmann// Foto-IMAGO / Sven Simon

Articol de - Publicat vineri, 08 aprilie 2022 13:10 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2022 15:04

O eliminare cu Villarreal ar reprezenta o dură lovitură financiară și de imagine pentru Bayern, punând în pericol și posturile lui Nagelsmann, Salihamidzic și Kahn.

Nori negri s-au adunat la Bayern după scandalul de la Freiburg și, mai ales, eșecul cu Villarreal (0-1). Unul la limită, dar care, susține și tabloidul Bild, putea fi lejer un 1-4 și pune în pericol calificarea în semifinalele Ligii. 

Dacă nu a fost doar un accident și în retur „Submarinul galben” îi va scufunda de tot pe bavarezi, se anunță repercusiuni grave la campioana Germaniei. Ar însemna o lovitură financiară și de imagine, devenind cea mai răsunătoare contraperformanță în Europa de la 0-4 cu Zenit, în semifinalele Cupei UEFA, acum 14 ani.

Kun Aguero îl „ceartă” pe Guardiola: „Pep, ți-am zis să îl folosești! E favoritul meu, ți-am spus”
Manchester City
Kun Aguero îl „ceartă” pe Guardiola: „Pep, ți-am zis să îl folosești! E favoritul meu, ți-am spus”

Prelungirea contractului lui Lewandowski, în pericol!

Concret, liderul Bundesligii ar pierde 12,5 milioane de euro, bonusul de semifinale, la care s-ar adăuga suma pe care câștigătoarea competiției (obiectivul echipei) o are promisă de la UEFA, 20 de milioane, plus banii din drepturile TV, market pool și biletele de meci. 

O sumă importantă ce ar afecta negocierile aflate în derulare pentru prelungirea contractelor și aici ar fi vorba despre vedetele Robert Lewandowski, Thomas Müller, Manuel Neuer și Serge Gnabry, ale căror înțelegeri expiră în iunie 2023 și la care Bayern nu vrea să renunțe!

Demisii în grup la vârful clubului?

Problemele se vor extinde și către banca tehnică și conducerea clubului. Julian Nagelsmann ar putea rămâne cu Supercupa și titlul în acest sezon, doar Heynckes și Ancelotti fiind la concurență pentru un sezon atât de slab în ultimii 11 ani. Suporterii îl regretă deja pe Hansi Flick și la finele stagiunii nu ar fi deloc exclusă schimbarea antrenorului, care mai are angajament până în 2026!

În pericol este și postul lui Hasan Salihamidzic, directorul sportiv și cel care se ocupă de transferuri (Upamecano-Sabitzer a fost pachetul adus de la Leipzig, ca singură mutare din mercato estival). 

La fel se prezintă și situația directorului executiv Oliver Kahn, abia instalat în iulie 2021 în locul lui Karl-Heinz Rummenigge, și care se așteaptă să dea explicații și pentru alte probleme apărute în decursul stagiunii: scandalurile cu vaccinarea lui Kimmich și contractul de sponsorizare cu Qatar Airlines, plecarea gratis a lui Sule la Dortmund.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Bătut din nou de Bodo/Glimt, Mourinho a dat vina pe toată lumea: „Vrem arbitri competenți la retur. Am luat goluri ridicole, iar gazonul...”

Unul dintre străinii rămași în prima ligă a Rusiei, interviu șocant: „Putin e iubit în Europa. Oamenii apreciază modul în care conduce țara”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
doxin
doxin  •  08 Aprilie 2022, 17:22

Hai ca mai aveati putin si spuneati ca se desfiinteaza Bayern :)) mai este un meci de jucat..si cu Salzburg au facut 1-1 in tur iar in retur a fost festival:))

leu.mr
leu.mr  •  08 Aprilie 2022, 15:39

Articol SF, scris pe imaginatia autorului. Scor la retur 4-1, pentru Bayern

ripensistu
ripensistu  •  08 Aprilie 2022, 15:20

Sa-i elimine pe Buyern, sint prea fitosi si sint *** Germaniei, se comporta de parca ar fi obligatoriu sa se califice mai departe. O echipe de traditie din Germania, Hamburg, nu a mai jucat din 2007 in UCL si nu face atit de urit precum *** astia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează