INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Acuzată de blat! Scandal la Lisabona pentru un meci de acum cinci sezoane, cu miză de 43 de milioane!

Articol de - Publicat miercuri, 22 februarie 2023 15:57 / Actualizat miercuri, 22 februarie 2023 16:53

Benfica ar fi aranjat meciul cu Moreirense (1-0) din ultima etapă pentru a încheia pe locul 2, calificant în preliminariile Ligii Campionilor, în dauna lui Sporting, învinsă de Maritimo (1-2).

Încă un scandal în Portugalia cu Benfica pe banca acuzaților. „Vulturii” sunt suspectați că au regizat un blat în sezonul 2017-2018, pentru a se califica în grupele Ligii Campionilor. S-a întâmplat în ultima etapă, la meciul de acasă cu Moreirense. 

Paulo Dybala, interogat de agenții Gărzii de Finanțe » Starul lui AS Roma riscă să nu mai joace o lună!
ITALIA
Paulo Dybala, interogat de agenții Gărzii de Finanțe » Starul lui AS Roma riscă să nu mai joace o lună!

Unicul gol a venit dintr-un penalty comis de Alfa Semedo, stoperul din Guineea Nisau făcând un henț în startul reprizei secunde.

Alfa Semedo, cumpărat de Benfica

Acesta avea să fie transferat de Benfica în sezonul următor cu 2,5 milioane de euro pentru 50% din drepturile federative și folosit în 16 meciuri. 

După care Alfa a fost împrumutat la Espanyol, Nottingham Forest și Reading, pentru ca în iulie 2021 să fie vândut la Vitória Guimarães cu 1,5 milioane €, iar în vara trecută la Al-Taee, formația lui Rădoi, cu 800.000 €.

VIDEO. Rezumatul meciului Benfica - Moreirense (1-0)

Benfica, acuzată de blat! Miza, 43 de milioane

Sporting a jucat în aceeași rundă cu Maritimo, la Funchal, a pierdut cu 2-1, și a terminat campionatul cu 78 de puncte, în timp ce Benfica a avut 81, la 7 „lungimi” în spatele liderului Porto. 

Echipa lui Rui Vitoria era dezavantajată de meciurile directe (0-0 în deplasare și 1-1 acasă) și avea nevoie ca „leii” să nu învingă pe Maritimo pentru a pune mâna pe potul ce era asigurat de accederea în grupele Champions League. 

Benfica a trecut în tururile preliminare de Fenerbahce și PAOK, ajungând să încaseze 43 de milioane de euro din traseul până în „sferturile” Europa League.

Benfica a mai avut probleme în 2021, când fostul președinte Luis Filipe Vieira a fost arestat pentru fraudă, evaziune fiscală și spălare de bani și obligat să demisioneze, după ce s-a implicat în operațiunea „Cartonașul Roșu”, legată de coruperea arbitrilor.

Citește și:

„Ajunge cu minciunile! UEFA a ajutat VARdrid”. Kovacs, în mijlocul furtunii

Barcelona n-a pierdut decât un meci în La Liga și se luptă cu recordurile

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează