INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ACUZAŢII

Blat în Europa! » Dezvăluiri incendiare ale unui fost internaţional: "Ni s-a spus să dăm fiecare cîte 3.000 de dolari"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 02 aprilie 2014 20:33

Fostul internaţional norvegian Erik Hagen a declarat, miercuri, că în perioada în care a evoluat la Zenit Sankt Petersburg (2005-2008) toţi jucătorii echipei ruse au mituit un arbitru înainte de un meci din Cupa UEFA. Zenit a cucerit trofeul în sezonul 2007-2008!

"Unul dintre jucătorii noştri îl cunoştea pe arbitru. Noi aveam prime fabuloase pentru un meci câştigat în Europa - 12.000 de dolari fiecare. Înainte de un meci ni s-a spus să dăm fiecare cîte 3.000 de dolari arbitrului şi vom cîştiga.

M-am ridicat şi am spus că este o nebunie, pentru că sîntem mai buni. Dar toată lumea a decis să plătim. Mereu am plătit", a declarat Hagen pentru publicaţia Verdens Gang, informaţii preluate de presa internaţională.

Hagen, în vîrstă de 38 de ani, convocat de 28 de ori în naţionala Norvegiei, nu a precizat despre ce meci este vorba şi nici dacă a fost în sezonul în care Zenit a cîştigat Cupa UEFA (2007-2008), însă a subliniat că echipei adverse i-au fost anulate patru goluri pe motiv de ofsaid.

Fundaşul a mai spus că în 2007 arbitrii au ajutat-o pe Zenit să cîştige campionatul Rusiei pentru prima oară de la destrămarea URSS. "Nu ştiu ce să spun despre ultimele zece meciuri în acel sezon.

Toate deciziile erau pentru Zenit. A fost ruşinos. Eram într-o poziţie dificilă. În sezonul anterior am fost pe ultimele locuri din cauza deciziilor în defavoarea noastră. Mita devenise atît de răspândită încît proprietarii de cluburi se acuzau reciproc de dare de mită înainte de fiecare meci", a adăugat Hagen.

Purtătorul de cuvînt al clubului Zenit, Evgheni Gusev, a declarat că gruparea din Sankt Petersburg a respectat mereu regulile jocului: "Sîntem extrem de surprinşi de declaraţiile lui Hagen. Mereu am respectat principiile fair-play-ului şi am jucat corect", a declarat Gusev.

Acuzaţiile de corupţie nu reprezintă o noutate la Zenit. În 2010, presa spaniolă a scris despre conversaţii compromiţătoare ce ar fi dus la posibila cumpărare a semifinalei şi finalei Cupei UEFA din 2008, în schimbul a 50 de milioane.

Zenit a eliminat atunci pe Bayern cu scorul general de 5-1, după 4-0 la Sankt Petersburg, în meciul retur, ruşii administrînd una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria echipei germane. Apoi, Zenit a învins în finală, cu scorul de 2-0, echipa scoţiană Glasgow Rangers şi a cîştigat Cupa UEFA.

Sursa: Mediafax

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (30)
ghedmar
ghedmar  •  03 Aprilie 2014, 10:42

dar dupa voi totata lumea stia ca zenit castiga finala cu Glasgow Rangers dar pana acolo nu zic ca nu ar fi fost ceva.

mihai.79
mihai.79  •  03 Aprilie 2014, 08:59

Sa ne spuna si marele justitiar Craciunescu..cat a luat la finala cupei din 1995 Rapid-Petrolul?..cand a trecut peste un tusier si a validat un off side de doi metrii?....pe vremea aia avea cea mai luxoasa vila din Ramnicu Valcea..oare din salariul lui de arbitru corect!!!??? Rusineeeeeee.

roadster1988
roadster1988  •  03 Aprilie 2014, 08:49

cred ca voia sa-i premieze pe aia sa-si apere corect sansele cum a facut si ciobanul analfabet.....ala din comisia juridica a parlamentului.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează