INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

AVANCRONICA ETAPEI Provocări pentru Bayer Leverkusen și Dortmund, deplasări ușoare pentru Bayern și Leipzig

Bayer Leverkusen are 10 puncte avans în fruntea clasamentului foto: Getty Images
Bayer Leverkusen are 10 puncte avans în fruntea clasamentului foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2024 17:56 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 11:32

În etapa a 26-a din Bundesliga, liderul Bayer Leverkusen are o deplasare dificilă, la Freiburg, în timp ce Borussia Dortmund primește vizita lui Eintracht, care se bate pentru un loc în Europa League. Bayern joacă la ultima clasată, Darmstadt, Leipzig la penultima, FC Koln.

Programul complet al etapei 26

După un mijloc de săptămână cu evoluții în cupele europene revenirea în circuitul intern este adesea anevoioasă. În această situație se află Bayer Leverkusen, SC Freiburg și Borussia Dortmund înaintea etapei cu numărul 26.

Dan Șucu, conferință în ziua când Daniel Niculae a fost săltat cu mascații: „Ce, a tras cu arma?” + Ce spune despre camera secretă de la Stadionul Giulești
RAPID
Dan Șucu, conferință în ziua când Daniel Niculae a fost săltat cu mascații: „Ce, a tras cu arma?” + Ce spune despre camera secretă de la Stadionul Giulești

Primele două se și întâlnesc, duminică, la Freiburg. În schimb, campioana Bayern și RB Leipzig, care stă la pândă și caută să profite de orice pas greșit al Borussiei, sunt mari favorite în deplasările de la Darmstadt, respectiv Koln.

RB Leipzig vizează o victorie la Koln și speră ca Dortmund să se împiedice cu Eintracht

RB Leipzig e la un singur punct de poziția a patra în clasament, cea care asigură ultimul loc la toamnă în grupele Ligii Campionilor, ocupată în acest moment de Borussia Dortmund. Echipa est-germană a avut o săptămână liberă de cupe europene, iar antrenorul Marco Rose are la dispoziție întreg efectivul pentru deplasarea de vineri, de la Koln.

Meci în care RB este mare favorită în fața unei trupe aflate în acest moment în subsolul clasamentului, pe loc de baraj (16). La Leipzig, în tur, a fost măcel: 6-0!

Darmstadt - Bayern, mai mare dezechilibru nici că se poate

Pe Darmstadt și Bayern le despart lumi. Scorul de la Munchen, din tur, spune multe despre diferența uriașă de valoare dintre cele două combatante: 8-0 pentru campioana Germaniei.

Și pozițiile în clasament sunt grăitoare. Bavarezii abordează meciul de pe locul 2, gazdele sunt chiar în coada acestuia, cu doar 13 puncte adunate în 25 de runde. Orice altceva decât victoria oaspeților în duelul de sâmbătă ar fi o surpriză uriașă.

Încă o probă dură pentru echipa lui Xabi Alonso

La ora duelului direct de duminică, jucătorii lui SC Freiburg și Bayer Leverkusen vor avea încă în picioare din încărcătura pe care o aduc cu sine meciurile din cupele europene. Iar mental, revenirea din Europa la Bundesliga cea de toate zilele nu e simplă.

Avantajul lui Freiburg este că joacă acasă și are susținerea propriilor suporteri. Mai greu va fi pentru lider, care încearcă să extindă seria invincibilității în acest campionat. La această oră are 21 de victorii și 4 remize.

Borussia Dortmund vizează a patra victorie la rând

La Frankfurt, în tur, Eintracht și Borussia Dortmund au dat spectacol. Scorul final, 3-3, vorbește de la sine. Gazdele au condus cu 2-0, apoi cu 3-2, pentru a se vedea egalate pe final (82). Acum, pe Signal Iduna Park, galben-negrii vin după acel 2-0 cu PSV Eindhoven, din returul „optimilor” Ligii Campionilor, iar suporterii se așteaptă ca duminică să livreze o nouă victorie.

Ceea ce nu se anunță chiar floare la ureche. La ultima partidă în Bundesliga pe teren propriu, Borussia a pierdut în fața lui Hoffenheim cu 0-2. La fel de adevărat este, însă, că apoi a înregistrat 3 victorii consecutive: 2-0 cu Union, 2-1 cu Werder, ambele în deplasare, și amintitul 2-0 cu Eindhoven.

VIDEO. Liderul ultrașilor a intrat pe teren după Darmstadt - Augsburg 0-6

Mai puteți citi:

Șapte vedete pe lista plecărilor. De ce sumă are nevoie Bayern pentru „sânge proaspăt”

Golurile lui Sancho și Reus o duc pe Borussia Dortmund în „sferturi”!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează