INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Căpitanul lui Șahtior, direct la „Turneul Păcii”: „Am plâns, copleșiți de emoții”

Taras Stepanenko, căpitanul lui Șahtior, foto: Imago
Taras Stepanenko, căpitanul lui Șahtior, foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 10 aprilie 2022 13:05 / Actualizat duminica, 10 aprilie 2022 14:35

Taras Stepanenko, căpitanul lui Șahtior, s-a antrenat cu Voluntari și Dinamo Kiev la București, dar a zburat sâmbătă direct în Grecia, conducându-și echipa în primul meci al „Turneului Păcii”, 0-1 cu Olympiakos

Taras Stepanenko a ajuns în România încă de la jumătatea lunii martie. Căpitanul lui Șahtior îi avea alături pe coechipierul Serhi Krivțov și pe Serhi Sidorchuk, liderul lui Dinamo Kiev. Toți aveau trei copii și li s-a permis să plece din Ucraina în timpul războiului. Soția lui Sidorchuk a născut la București al 4-lea copil. 

Apropiatul lui Putin, accident la hochei » Ce a pățit Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului
HOCHEI
Apropiatul lui Putin, accident la hochei » Ce a pățit Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului

Taras Stepanenko: „O cicatrice pe inimile noastre" 

De când a părăsit țara, Stepanenko s-a antrenat la București cu Voluntari, ajutat de Florin Cernat, cu Dinamo Kiev, datorită lui Mircea Lucescu. Iar sâmbătă, a purtat banderola lui Șahtior la Pireu, în primul meci al "Turneului Păcii" pentru echipa sa, împotriva lui Olympiakos (0-1). 

„În Ucraina e război. Mulți oameni au fost uciși și continuă să fie uciși... Femei, copii... Pe tricourile noastre, în loc de nume, au fost scrise numele orașelor care au suferit cel mai mult, unde au murit cei mai mulți oameni, dispariții care vor rămâne pentru totdeauna ca o cicatrice pe inimile noastre", a spus Stepanenko la sfârșit, la conferință, dezvăluind că "în vestiar, unii dintre noi am plâns, copleșiți de emoții". 

Căpitanul lui Șahtior, direct la „Turneul Păcii”: „Am plâns, copleșiți de emoții”
Tricourile celor de la Șahtior, cu numele orașelor afectate puternic de războiul cu Rusia, foto: Instagram

„Suntem ucraineni. Putem face orice!”

Șahtior făcuse un singur antrenament în Turcia, apoi a zburat în Grecia, pentru această partidă. Are numai ucraineni. De la prima echipă, completată de juniorii săi U19 și de 3 jucători de la Mariupol și unul de la Ruh. 

Stepanenko a sosit chiar sâmbătă, în ziua meciului, direct de la București. "Dacă ne-a fost greu? Nimic nu e dificil pentru noi, când vedem cât de multă suferință e în țară". 

Directorul executiv al clubului, Serhi Palkin, a relevat că "de-abia ajunși în cantonament, i-am anunțat pe jucători că avem meci sâmbătă. I-am întrebat dacă pot să joace și toți au răspuns: «Suntem ucraineni. Putem face orice!». 

Toți banii strânși vor fi donați pentru ajutorarea Ucrainei. Următoarea partidă a lui Șahtior e pe 14 aprilie, în Polonia, cu Lechia Gdansk.

Italianul Roberto De Zerbi s-a întors la Șahtior, a venit în cantonament, dar nu a putut fi alături de echipă la meciul cu Olympiakos. Antrenorul are gripă și a rămas la hotel.

167 de jucării pentru copiii dispăruți 

Un sector de pe stadionul lui Olympiakos, „Karaiskakis", a fost plin de jucării. 167 de jucării pentru cei 167 de copii ucraineni care au murit de la începutul războiului. 

10 orașeputernic afectate de război au apărut pe tricourile jucătorilor lui Șahtior: Mariupol, Herson, Irpin, Bucea, Gostomel, Harkiv, Volnovaha, Cernihiv, Ohtirka și Mikolaiv

Citește și: 

Cum înțelege Gigi Becali războiul din Ucraina: „Abramovich otrăvit? Vă zic eu cum a fost” + Ce spune despre Zelenski

Omul in care Vitali Klitschko își pune toată încrederea: „Dacă vine în Ucraina, aduce pacea”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
444001919101397
Florean Andrei  •  10 Aprilie 2022, 14:57

Ăștia au desconsiderat Fcsb și nu au jucat cu steliștii. Dar nu joacă cu ei decât echipe de mâna a treia. Hai *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează