INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Ce se întâmplă la Barcelona?! Xavi, acuzat de conducere că și-a inventat oferta: „Vino și arată contractul!”

Articol de - Publicat marti, 04 februarie 2020 21:29

Barcelona stă pe un butoi de pulbere. Atmosfera este tensionată nu doar în sânul echipei, ci și la nivel managerial. Secretarul tehnic al Barcelonei, Eric Abidal, susține că Xavi Hernandez a mințit când a declarat că a fost ofertat de clubul catalan în această iarnă pentru a antrena Barcelona! 

Abidal a ținut să dezmintă declarațiile lui Xavi, în prezent antrenor la Al Sadd. Fostul mijlocaș al catalanilor mărturisise după demiterea lui Ernesto Valverde că a fost ofertat să preia echipa la care a scris istorie. (Detalii AICI)

„Xavi face politică!”

„Nu a existat nicio ofertă pentru Xavi. Dacă el o are să o arate pentru că eu nu am văzut-o. Ne-am întâlnit, într-adevăr cu Xavi, prima dată ne-a ascultat ce aveam de spus, iar la a doua întâlnire trebuia să ne spună care este planul lui. 

Ce a apărut în presă a fost mai mult o chestie politică decât sportivă. Eu nu fac politică, vorbesc doar despre fotbal. Mă interesează să vorbesc despre felul de a lucra al unui antrenor și au apărut multe lucruri în media, dar nu ce am discutat. 

Nu sunt supărat, eu mi-am făcut treaba. M-am întâlnit cu câțiva antrenori despre care presa nu a aflat nimic. E imposibil să aduci un antrenor fără să te întâlnești cu el”, a spus Abidal pentru cotidianul Sport.

Despre varianta Xavi pentru banca Barcelonei, Abidal a mai spus: „Nu are prea multă experiență. E adevărat că e de-ai casei, știe cum trebuie să muncești aici, are planul tactic necesar. Putea să fie sau nu momentul lui. Clubul a mizat pe Quique Setien pentru următorii doi ani și avem multă încredere în el. Pentru Xavi, ușa va fi mereu deschisă. Nu știu dacă voi mai fi eu aici când va veni, dar la Barça are mereu ușa deschisă”.

„E adevărat că am primit o ofertă din partea Barcelonei. Eric Abidal şi Oscar Grau au venit să vorbim, dar nu am acceptat oferta pentru că nu simţeam că e un moment bun pentru mine. Sunt foarte recunoscător oamenilor de acolo pentru că s-au gândit la mine. Bineînţeles că visul meu e să antrenez Barcelona, dar nu e momentul potrivit acum”
- declarația lui Xavi în Marca (16 ianuarie)

Xavi Hernandez și Eric Abidal au fost colegi de echipă la Barcelona între 2007 și 2013.

foto: Guliver/Getty Images

Cele mai tari goluri reușite de Xavi la Barcelona

Citește și:

Tensiuni la Barcelona » Doi dintre „greii” vestiarului, la un pas de bătaie! I-au despărțit colegii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close