INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Cererea șocantă făcută azi de OMS la UEFA: fără fotbal până în 2022? » Reacția forului european

OMS a sugerat celor de la UEFA suspendarea cupelor europene până la sfârșitul lui 2021
OMS a sugerat celor de la UEFA suspendarea cupelor europene până la sfârșitul lui 2021

Articol de GSP - Publicat marti, 21 aprilie 2020 18:30

Brazilienii au anunțat că Organizația Mondială a Sănătății a sugerat forului continental să mențină suspendarea cupelor europene până la sfârșitul lui 2021! În același timp, UEFA a transmis în teleconferința cu reprezentanții celor 55 de federații: „Toate competițiile să fie încheiate”. Ulterior, forul european a negat informațiile apărute în Brazilia.

Astăzi, a avut loc teleconferința UEFA, la care au participat reprezentanții celor 55 de federații membre. Potrivit informațiilor primite de revista brazilienă Veja, Organizația Mondială a Sănătății ar fi sugerat în timpul acestei reuniuni ce a durat două ore și jumătate suspendarea Ligii Campionilor și a Ligii Europa până la sfârșitul lui 2021! UEFA a dezmințit însă știrea apărută în Brazilia.

Fără Messi și Ronaldo?

Dacă scenariul s-ar fi confirmat, exista riscul ca meciurile să se reia fără doi dintre cei mai valoroși jucători din istoria fotbalului. La începutul lui 2022, Cristiano Ronaldo va împlini deja 37 de ani, în timp ce Lionel Messi s-ar apropia de 35 de ani! Ar fi șanse minime ca cei doi să revină pe teren, mai ales după o pauză de doi ani și jumătate.

UEFA vrea să încheie sezonul

După teleconferință, UEFA a dat un comunicat asupra competițiilor naționale, anunțând: „S-a recomandat clar disputarea finalului de sezon în campionatele și cupele interne. Totuși, se iau în calcul și situațiile speciale, în cazul ligilor care vor fi oprite definitiv". 

Recent, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, sugerase foarte limpede. Cine suspendă definitiv campionatul intern riscă să nu mai aibă niciun club sezonul viitor în cupele europene.

Apoi, Edwin van der Sar, directorul general al lui Ajax, a declarat că forul continental nu mai este atât de radical și că, în cazul țărilor mai mici, nu se va pune problema interzicerii participării în Champions și Europa League.

Pot anunța echipele până pe 20 iulie

UEFA a lăsat ligilor naționale timp în plus pentru a finaliza campionatele. Forul de la Nyon a informat că data limită de comunicare a echipelor care participă în ediția viitoare a cupelor europene va fi 20 iulie. În loc de 30 iunie, cum se anunțase anterior.

VIDEO Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Fotbaliștii lui Inter, infectați cu coronavirus din ianuarie?! „Toți tușeam și aveam febră! Un coleg era să leșine pe teren”

Camp Nou contra COVID-19 » Barcelona cedează drepturile numelui stadionului fundației clubului, pentru 2020-2021

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
randoom.__
randoom.__  •  22 Aprilie 2020, 01:28

wtf?

1370753809784755
Marcel Pop  •  22 Aprilie 2020, 01:18

Prea dark viitorul

maccsero
maccsero  •  22 Aprilie 2020, 00:44

Mult timp vă trebuie ca să acceptați că s-a terminat. Gata! Nu se mai joacă, punct.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează