INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Chelsea a câștigat cursa cu Arsenal pentru noua senzație din Ucraina » Plătește 100 de milioane de euro!

Mykhailo Mudryk / Sursă foto: Imago Images
Mykhailo Mudryk / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 ianuarie 2023 19:58 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2023 21:34

Chelsea a câștigat bătălia în doi cu rivala Arsenal pentru serviciile ucraineanului Mykhailo Mudryk. Fotbalistul dorit de cei doi granzi londonezi a ales până la urmă să evolueze pentru albaștri, deși zilele trecute înclina către o mutare la „tunari”.

Chelsea, cu o impresionantă campanie de achiziții în ultima perioadă, a rezolvat sâmbătă transferul internaționalului ucrainean Mykhailo Mudryk, 22 de ani, extrema stângă a celor de la Șahtior Donețk, notează The Athletic. Până la oficializarea mutării mai e un singur pas, fotbalistul fiind în drum către Londra, unde va efectua vizita medicală. 

Mudryk era principala țintă a lui Arsenal, liderul din Premier League, iar trupa lui Arteta era în pole-position pentru transfer. Doar că Chelsea s-a mișcat mai repede și a obținut acordul verbal al ucraineanului.

Chelsea plătește 100 de milioane de euro pentru Mykhailo Mudryk

Suma cheltuită de Chelsea pentru Mudryk e una amețitoare: ucrainenii vor încasa nu mai puțin de 100 de milioane de euro. Celebrul jurnalist Fabrizio Romano a anunțat în cursul serii că oficialii lui Chelsea s-au deplasat în Polonia pentru ultimele discuții cu omologii de la Șahtior.

Mykhaylo Mudryk va deveni astfel cel mai scump transfer din istoria fotbalului ucrainean. Recordul era deținut în acest moment de Oleksandr Zinchenko, de Arsenal, în vara lui 2022. „Tunarii” îi plăteau lui Manchester City 32 de milioane de euro.

Poziția favorită a lui Mudryk este cea de extremă stânga. Chelsea îi are pe acel post pe Christian Pulisic și Raheem Sterling, ambii accidentați în acest moment.

Boehly „a spart banca” la Chelsea!

Chelsea i-a transferat în această iarnă pe Benoit Badiashile (21 de ani, fundaș central), Andrey Santos (18, mijlocaș central), David Fofana (20, atacant), plus împrumutul atacantului Joao Felix de la Atletico, care a costat 11 milioane de euro, ajungând la un total de 356 de milioane de euro cheltuite în ultimele 7 luni, de la preluarea clubului de către Todd Boehly.

În 7 luni ca patron al lui Chelsea, miliardarul american a cheltuit mai mult decât Roman Abramovich în primele sale două sezoane. Rusul făcuse transferuri de 336 de milioane de euro în primii doi ani, potrivit Marca.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

FOTO Dezastru pentru Liverpool! Eșec rușinos în fața echipei conduse de fostul jucător al CFR-ului

FOTO Decizia inexplicabilă din United - City a declanșat iureșul în Anglia! Guardiola atacă: „OFSAID! Asta e, știam unde jucăm”

Antrenor demis la doar 15 ore de la instalare » Clubul l-a dat afară pentru o postare șocantă din urmă cu 11 ani!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
choco.flender
choco.flender  •  15 Ianuarie 2023, 22:13

Cea mai noua forma de "donatie" mascata catre "prea-iubita" ucraina. Pentru cei care au uitat, Donetk e in una dintre zonele alea "sensibile". Nu puteau sa le dea banii mult prea pe fata... Asa ca au inventat artificiul asta. Nu ca asta n-ar fi pe față. Doar sa fii prea prost (cum se mai gasesc dintre astia care au postat aici) care chiar cred ca ala face banii astia. Nu se gasesc croati, portughezi, italieni, nemti etc care sa valoreze 100 mil... Il gasira tocmai pe-asta mare talent. :)))) De la o echipa care nu inseamna totusi mare lucru. Adica nunse dadeau 100 mil atunci cand sahtior a castigat uefa, dar se dau acum... Or fi atat de prosti sa creada ca blonzaul asta are si marketing value! :))) Ce-o sa se mai cumpere tricouri cu numele astuia, mai ales de catre ucrainieni. Si mai ales daca le fac kaki ca ale lui jelenski :))) Probabil in curand se va gasi o echipa sa aiba (macar) echipamentul de rezerva in kaki jelenskian. Poate chiar chelsea :)))) Propaganda *** pro-Ucraina continua. Dupa Eurovision si propunerea pt cooptarea in Ue (in conditiile in care ucraina nu întrunește niciunul dintre criteriile esentiale), a aparut si dileala asta ca tot ce e ucrainean e bun si frumos(daca nu, chiar cel mai bun si mai frumos). Toata treaba asta nu poate starni decat scarba.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ovis
ovis  •  15 Ianuarie 2023, 14:36

Pe YouTube pare cel mai mare fotbalist de la Pele încoace. Acolo s or fi uitat și englezoii când l au luat?Multe din golurile lui erau într-adevăr, pe niște stadioane fără peluze,cu garduri de plasă.Are totuși deja 22 de ani și doar vreo 40 de jocuri în prima liga din tara lui. Ma întreb cum de nu au licitat Real,Barca,Juventus,Bayern și alte cluburi din Europa, avide de asa ceva. Un caz interesant.Merita urmărită evoluția lui pe mai departe.

rumunek
rumunek  •  15 Ianuarie 2023, 12:20
Postat de Neacsumihaisorin201989 pe 15 Ianuarie 2023, 08:40

am impresia ca se poate achita o amenda de 10-20 mil euro si scapi basma curata cu fair-playul financiar

Atunci nu e panică, a rezolvat UEFA și chestiunea asta.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează