INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA LIGII ANGLIEI

FOTO Tuchel și Kepa, EPIC FAIL! Liverpool triumfă în Cupa Ligii Angliei, după o decizie dezastruoasă a antrenorului lui Chelsea

Liverpool a câștigat finala Cupei Ligii Angliei, în fața lui Chelsea. A fost 0-0 la finalul reprizelor suplimentare și 11-10 la loviturile de departajare. Portarul Kepa, introdus în minutul 119, a ratat execuția decisivă. +14   FOTO
Liverpool a câștigat finala Cupei Ligii Angliei, în fața lui Chelsea. A fost 0-0 la finalul reprizelor suplimentare și 11-10 la loviturile de departajare. Portarul Kepa, introdus în minutul 119, a ratat execuția decisivă.

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 februarie 2022 21:36 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 00:05

Liverpool a câștigat finala Cupei Ligii Angliei, în fața lui Chelsea. A fost 0-0 la finalul reprizelor suplimentare și 11-10 la loviturile de departajare. Tocmai portarul Kepa, introdus de Tuchel în minutul 119 special pentru penalty-uri, în locul unui Mendy care apărase uluitor până atunci, a ratat execuția decisivă!

Cei 85.000 de fani prezenți pe Wembley au fost martorii unui 0-0 atipic. Chelsea și Liverpool s-au întrecut în ocazii, într-o finală cu ritm încântător pe alocuri și cu nervi în reprizele de prelungiri.

Edouard Mendy, portarul lui Chelsea, desemnat de FIFA cel mai bun goalkeeper din anul 2021, a făcut minuni în poarta londonezilor. Când a fost depășit, arbitrii din camera VAR au intervenit. Albaștrii au câștigat meciul golurilor anulate, 3-1. Două dintre reușite veniseră în prelungiri, autori Havertz și Lukaku.

Tuchel, mutare dezastruoasă: Kepa în locul lui Mendy

În minutul 119, Tuchel, managerul lui Chelsea, a făcut o mutare neașteaptată. L-a înlocuit pe Mendy, cel mai bun om al său, cu Kepa, considerând că spaniolul este mai priceput în blocarea loviturilor de la 11 metri. 

+10 FOTO

Nicio șansă nu a avut nou-intratul în fața execuțiilor „cormoranilor”. Milner a tras calm, Fabinho a trimis o „scăriță”, Van Dijk direct în vinclu, Alexander-Arnold în plasa laterală, iar Salah l-a imitat pe apărătorul lateral. 

S-a trecut la seriile suplimentare, iar Kepa putea să blocheze execuțiile mai slabe, pe centru, ale lui Jota, Origi și Robertson. De partea cealaltă, fotbaliștii lui Chelsea au fost imperturbabili. S-a ajuns la 10-10 și totul a stat în piciorul portarilor. Kelleher a tras perfect, apoi Kepa a catapultat mingea mult peste poartă!

FINAL. Chelsea - Liverpool 0-0, 10-11 la loviturile de departajare

Chelsea - Liverpool, echipele de start:

Chelsea: Mendy - Chalobah, Thiago Silva, Rudiger - Azpilicueta, Kante, Kovacic, Alonso - Mount, Havertz, Pulisic 
Rezerve: Kepa - Hudson-Odoi, James, Jorginho, Loftus-Cheek, Lukaku, Niguez, Sarr, Werner Antrenor: Thomas Tuchel 

Liverpool: Kelleher - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Henderson, Thiago - Salah, Mane, Diaz 
Rezerve: Alisson - Jota, Keita, Konate, Milner, Minamino, Origi, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas 
Antrenor: Jurgen Klopp

Stadion: Wembley, Londra 
Arbitru: Stuart Attwell

Mii de steaguri ale Ucrainei la Chelsea - Liverpool

Festivitatea de deschidere a finalei a fost dedicată Ucrainei. Cei doi antrenori au purtat câte o coroană în culurile steagului ucrainean.

Pe gazon a fost întins un banner imens, în care fotbaliștii celor două formații erau prezentați drept eroi de benzi desenate.

Tuchel și Kepa, EPIC FAIL! Liverpool triumfă în Cupa Ligii Angliei, după o decizie dezastruoasă a antrenorului lui Chelsea

Fqanii prezenți pe Wembley la finala Cupei Ligii Angliei sunt cu gândul și la războiul din Ucraina. Mii de steaguri au putut fi observate în tribune, cu o oră înaintea partidei.

+10 FOTO

Chelsea, primul meci după „era Abramovic”

Roman Abramovic (55 de ani) renunță pe hârtie la conducerea clubului Chelsea, la câteva zile după ce s-a scris că rusul ar putea fi interzis în Marea Britanie.

„De-a lungul celor aproape 20 de ani în care am deținut clubul Chelsea, mi-am considerat întotdeauna rolul ca al unui custode a cărui sarcină este să se asigure că are cât mai mult succes astăzi, dar care construiește și un viitor.

Am luat întotdeauna decizii în interesul clubului. Eu rămân dedicat acestor valori. De aceea, le ofer astăzi administratorilor fundației caritabile a lui Chelsea echipa de fotbal. Cred că în prezent ei sunt în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de interesele clubului, ale jucătorilor, staff-ului și fanilor”, e o scrisoare publicată de site-ul oficial al lui Chelsea.

La scurt timp după anunțul lui Abramovic, Chelsea a emis un comunicat în care condamnă războiul: „Situația din Ucraina este oribilă și devastatoare. Chelsea este alături de toată lumea din Ucraina! Toată lumea din club se roagă pentru pace”.

Farsa lui Abramovic, lacrimile care unesc și președintele pe care nu-l vom avea niciodată
CHELSEA
Farsa lui Abramovic, lacrimile care unesc și președintele pe care nu-l vom avea niciodată

VIDEO Cele mai tari goluri marcate de Chelsea în meciurile cu Liverpool din Cupa Ligii Angliei

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Mircea Lucescu, prima reacție după ce a revenit în România: „Sufletul și inima mea sunt la Kiev” + ce a spus despre Putin

VIDEO Kane și Son scriu istorie în Premier League » Recordul incredibil doborât de vedetele lui Tottenham

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
chinese_democracy
chinese_democracy  •  28 Februarie 2022, 05:45
Postat de catalin.palcu pe 28 Februarie 2022, 00:44

da, dar nu i-a iesit ! diferenta intre sublim si ridicol e mica uneori. sa bagi un portar neincalzit si nejucat de luni de zile, a fost o prostie cat roata carului. Mai ales cand Mendy a aparat extraordinar.

Probabil Mendy nu e bun deloc la penalty. Dar nah, every dog has its day ...

catalin.palcu
catalin.palcu  •  28 Februarie 2022, 00:44
Postat de dragdim pe 27 Februarie 2022, 23:06

Dacă ii ieșea, era genial! Terminați cu titlurile astea care nu își au rostul, arată doar cât de puțin pricepuți sunteți in domeniul jurnalistic. Când Van gaal a făcut asta, era genial, după care dezastru.

da, dar nu i-a iesit ! diferenta intre sublim si ridicol e mica uneori. sa bagi un portar neincalzit si nejucat de luni de zile, a fost o prostie cat roata carului. Mai ales cand Mendy a aparat extraordinar.

dragdim
dragdim  •  27 Februarie 2022, 23:06

Dacă ii ieșea, era genial! Terminați cu titlurile astea care nu își au rostul, arată doar cât de puțin pricepuți sunteți in domeniul jurnalistic. Când Van gaal a făcut asta, era genial, după care dezastru.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează