INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Mircea Lucescu: „Nu îmi spuneți că am revenit la o viața normală în România! Este o mare greșeală”

Mircea Lucescu / Sursă foto / Guliver/Getty Images
Mircea Lucescu / Sursă foto / Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 februarie 2022 16:59 / Actualizat duminica, 27 februarie 2022 17:43

Mircea Lucescu (76 de ani), revenit în România din cauza invaziei rusești din Ucraina, a dialogat cu jurnaliștii ucraineni despre situația critică în care se află întreaga țară vecină, aflată sub asediul armatei lui Vladimir Putin. 

Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a ajuns vineri seară în țară, fiind contactat apoi de presa din Ucraina. Românul a fost chestionat pe marginea conflictului ruso-ucrainean, exprimându-și speranța că va reuși, la un moment dat, să revină în Ucraina. 

Mircea Lucescu: „Președintele Putin a pornit războiul, nu cetățenii ruși!”

„Ucrainenii sunt un popor mândru, sunt atașați de pământul lor. Pot garanta că vor lupta și că vor rezista mult timp. Oamenii din Rusia, sunt sigur că sunt împotriva războiului. Am văzut imagini cu demonstrații la Sankt Petersburg și Moscova. 

Președintele Putin a pornit războiul, nu cetățenii ruși! Abia aștept să mă întorc la Kiev pentru a-mi duce la capăt contractul cu Dinamo, chiar dacă mi se pare greu de crezut că asta se va întâmpla”, a spus Il Luce, conform new.sport.ua

Boicot și repulsie! Cum reacționează sportul mondial la războiul din Ucraina: toate măsurile anti-Rusia adoptate în ultimele zile
RĂZBOI
Boicot și repulsie! Cum reacționează sportul mondial la războiul din Ucraina: toate măsurile anti-Rusia adoptate în ultimele zile

Mircea Lucescu: „Sufletul și inima mea sunt la Kiev”

Reputatul tehnician a refuzat inițial să părăsească Ucraina, însă familia a fost cea care l-a convins pe Lucescu să se întoarcă în cele din urmă în România.

„Soția și membrii familiei mele au văzut imaginile de la TV și m-au rugat de mai multe zile să revin în România. Asta am făcut, după ce am vorbit cu președintele și cu jucătorii. Sunt în contact cu ei, a trebuit să găsesc o modalitate să îi iau de la Kiev. Mai ales pe jucătorii cu familii. Unii dintre ei au mulți copii.

Nu îmi spuneți că am venit la o viața normală în România! Este o mare greșeală. Sufletul și inima mea sunt la Kiev. Sunt alături de jucătorii mei și de toți care sunt acolo. Sunt norocos că am ajuns în România, dar sunt alături de oameni rămași în Kiev”, a mai spus Lucescu, potrivit sursei citate. 

VIDEO Eric se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

Citește și alte știri de actualitate:

Putin, suspendat din funcție » „Executat” de prietenul român de la judo

EXCLUSIV FRF, ajutor pentru Dinamo Kiev și Șahtior » Ce gest a făcut Burleanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cfrinho
cfrinho  •  28 Februarie 2022, 01:41

When s*it hits the fan...oamenii cu parale se retrag la caldurica. Nea Mircea, daca "sufletul si inima" ta erau la Kiev...acolo te gaseai si matale acum. S-o lasam asa, sau vorba lui Sumi...mai usor cu pianul pe scari, ca se scurge claviatura. :)))

158180581397392
Bala Nicolae  •  27 Februarie 2022, 20:37

DACA cei din Serbia presedintele si comandantul armatei au fost declarati criminali de razboi dati in urmarire si judecati de tribunalul de la HAGA de ce nu este DECLARAT CRIMINAL , dat in urmarire si acest descreerat PUTIN ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează