INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OMAGIU

I-au făcut statuie lui Hazard! Clubul i-a dat și numele unui teren de antrenament

Eden Hazard a dat lovitura de începere a partidei cu Rennes de duminică / Foto: Imago
Eden Hazard a dat lovitura de începere a partidei cu Rennes de duminică / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2024 15:15 / Actualizat joi, 14 martie 2024 15:57

Eden Hazard (33 de ani), retras în vara trecută după ce i-a expirat contractul cu Real Madrid, a primit o recunoaștere neașteptată din partea lui Lille. Clubul francez, care l-a crescut și l-a ținut șapte ani înainte să-l vândă la Chelsea în 2012, a intitulat un teren din centrul de pregătire după numele fostului internațional belgian.

Eden Hazard a avut o mare surpriză din partea clubului unde a crescut ca fotbalist profesionist. Fostul internațional belgian, care și-a anunțat retragerea la doar 33 de ani, după ce s-a despărțit de Real Madrid, a fost chemat de Lille pentru a asista la dezvelirea statuii dedicate de gruparea din capitala Hauts-de-France.

În fapt, statuia este doar un portret al lui Hazard desenat pe un bloc de piatră, cu sigla lui Lille și data inaugurării. Acesta a fost poziționat chiar lângă unul dintre terenurile de antrenament ale bazei de pregătire a clubului.

Lille l-a vândut pentru 35 de milioane la Chelsea

Eden s-a pozat în fața statuii cu unul dintre oficialii grupării din nordul Franței, care a beneficiat de evoluțiile sale excelente în perioada 2005-2012. Mijlocașul belgian a adunat în tot acest interval de timp 194 de partide și a reușit 50 de goluri și 53 de pase decisive.

Cel mai bun sezon al său a fost chiar înaintea plecării în Premier League, 22 de goluri în 49 de meciuri (2011-2012) în toate competițiile. Eden Hazard a părut foarte emoționat de gestul neașteptat al fostului său club, care l-a vândut pentru 35 de milioane de euro la Chelsea.

Barcelona vrea să-și blindeze noul supertalent. Contract până în 2030 și clauză de reziliere mult mărită!
SPANIA
Barcelona vrea să-și blindeze noul supertalent. Contract până în 2030 și clauză de reziliere mult mărită!

A cucerit un titlu și o Cupă a Franței în 2010-2011

Mijlocașul belgian are doar două trofee câștigate cu Les Dogues, în stagiunea 2010-2011, titlul de campion în Ligue 1 și Cupa Franței. A fost ales cel mai bun fotbalist din Ligue 1, pentru două sezoane la rând, 2010-2011 și 2011-2012. A fost cel mai bun pasator al campionatului (2011-2012), după ce câștigase și trofeul de tânărul anului în Ligue 1 în 2008-2009 și 2009-2010!

I-au făcut statuie lui Hazard! Clubul i-a dat și numele unui teren de antrenament
Suporterii i-au dedicat un portret uriaș duminică, la partida cu Rennes (2-2) / Foto: Imago

Mutarea la Chelsea a însemnat vârful carierei pentru Eden Hazard. Cu echipa londoneză, a cucerit șase trofee, inclusiv două titluri în Premier League și două Europa League. În cele șapte stagiuni petrecute pe Stamford Bridge, a avut cifre extraordinare: 110 goluri și 92 de assisturi în în 352 de partide, atrăgând atenția lui Real Madrid.

Hazard a bifat doar 76 de meciuri în patru sezoane!

Transferul de 115 milioane de euro la multipla campioană a Europei, cu care a semnat un contract pe patru sezoane, a însemnat startul unei decăderi, provocate de accidentările avute și de neadaptarea la fotbalul din LaLiga. Mai mereu supraponderal, Hazard nu a prins decât 76 de meciuri în perioada 2019-2023, influențând numai 19 goluri (7 goluri și 12 assisturi).

„Corpul meu a cedat. Am încercat, dar n-a funcționat"

Chiar el a povestit recent calvarul madrilen: „Real e cel mai mare club dintre toate. E complicat de jucat. Poate trebuia să exersez mai mult. Au apărut și accidentările, în momente nepotrivite. Operația, montarea plăcii... Mi-am pierdut locul, apoi încrederea, apoi dorința. Am fost trist pentru suporteri, dezamăgit pentru ei. Când am ajuns, erau plini de speranță. Simt că i-am dezamăgit. Vreau să le spun: «Hei, nu e vina mea, corpul meu a cedat. Am încercat, nu a funcționat. . Îmi pare rău».

126de partide și 33 de goluri a avut Eden Hazard la naționala Belgiei, din care s-a retras pe 7 decembrie 2022, după ce „Dracii Roșii" au fost eliminați în grupă la CM 2022

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Un supercomputer a evaluat șansele echipelor din „sferturi” de a cuceri Liga Campionilor » Cum stă Barcelona în comparație cu Real Madrid
LIGA CAMPIONILOR
Un supercomputer a evaluat șansele echipelor din „sferturi” de a cuceri Liga Campionilor » Cum stă Barcelona în comparație cu Real Madrid
Mbappe, tot mai departe de Jocurile Olimpice! De ce are șanse mari să rateze competiția din Paris
FRANȚA
Mbappe, tot mai departe de Jocurile Olimpice! De ce are șanse mari să rateze competiția din Paris

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează