INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MONDIAL U20

CM 2019 U20 // Explicația triumfului Ucrainei la Mondialul U20: „Băieții s-au legat ca și cum ar fi frați!” 

Explicația triumului Ucrainei la Mondialul U20
Explicația triumului Ucrainei la Mondialul U20

Articol de - Publicat duminica, 16 iunie 2019 14:03

Ucrainenii au luat tot la Mondialul U20. Marele trofeu, cel mai bun portar, Balonul și Gheata de Argint!

Ei sunt eroii Ucrainei. Cei care i-au învins anul trecut pe puștii noștri, 2-1 la Ploiești, calificându-se în locul lor la Euro U19, sunt acum campionii lumii la U20. 3-1 în fața Coreei de Sud în finala turneului din Polonia. 
Andrei Șevcenko, selecționerul naționalei mari, i-a sunat să-i felicite după primul titlu mondial la juniori. La fel, președintele țării, Vladimir Zelenski. 

Nu au cucerit doar marele trofeu. Portarul Andrei Lunin, 20 de ani, împrumutat de Real Madrid la Leganés, a fost ales cel mai bun portar. Decarul Serghei Buleța, 20 de ani, Dinamo Kiev, a primit Balonul de Argint (al doilea în topul jucătorilor, după sud-coreeanul Lee), iar Danilo Sikan, atacantul în vârstă de 18 ani al lui Mariupol, a fost tot pe locul secund în ierarhia golgeterilor (4 reușite). Gheata de Argint. 

"E o victorie pentru întreaga Ucraina"

Liderul echipei, Valeri Bondar (20 de ani, Șahtior), căpitan și la U19 în partida de la Ploiești, și-a găsit cu greu cuvintele după finală. "Trăim emoții incredibile. E o victorie pentru întreaga Ucraina", a declarat el. "Am crezut în acest succes și l-am meritat".

Creatorul campioanei mondiale este selecționerul Oleksandr Petrakov, care a fost mereu cu ochii pe ei. "Am zis mereu că suntem puternici. O familie, băieții s-au legat ca și cum ar fi frați. E păcat că trebuie să se despartă acum", regretă el. "Sunt mândru de ei. Și fericit că am lucrat cu asemenea tineri".

"Le-am spus jucătorilor mei că au un viitor extraordinar. De acum, nu mai trebuie să se teamă de nimeni și de nimic, dar trebuie să crească permanent. Să nu se oprească niciodată din învățat"
Oleksandr Petrakov, selecționer Ucraina U20

"În tot turneul, acești băieți au dovedit un joc de nivel înalt și faimosul caracter ucrainean. Singura cale de a deveni campioni. Această generație are înainte multe victorii strălucitoare"
Serghei Palkin, manager general Șahtior

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  16 Iunie 2019, 15:36

Dacă supervedeeta de carton Morutan nu gresea grav și îngropa România, echipa asta de vedete rămânea acasă...Noroc chior pentru această echipă...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează