INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

New entry pe lista lui Cristiano Ronaldo » Unde ar putea ajunge starul lui Manchester United

Cristiano Ronaldo, Foto: Instagram
Cristiano Ronaldo, Foto: Instagram

Articol de - Publicat sambata, 30 iulie 2022 11:51 / Actualizat sambata, 30 iulie 2022 12:15

După ce a anunțat că vrea să plece de la Manchester United, Cristiano Ronaldo (37 de ani) este în căutarea unei noi echipe. Borussia Dortmund a intrat și ea pe lista cu posibile destinații.

Cum echipa din Manchester a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, starul portughez nu concepe un sezon departe de competiția favorită.

CFR Cluj nu va fi cap de serie în play-off-ul Conference League » Coșmarul din 2018, printre posibilii adversari
CFR CLUJ
CFR Cluj nu va fi cap de serie în play-off-ul Conference League » Coșmarul din 2018, printre posibilii adversari

Cristiano Ronaldo, în drum spre Dortmund

Jorge Mendes, agentul lui Ronaldo, a discutat cu PSG, Chelsea și Bayern Munchen, însă fără succes. Impresarul portughez l-a propus pe Cristiano și la Atletico Madrid, însă conducerea spaniolilor a negat un posibil transfer.

Cu toate acestea, zilele trec, iar opțiunile portughezului sunt tot mai puține. În acest moment, marea favorită pentru aducerea cvintuplului Balon de Aur este Borussia Dortmund, anunță cotidianul Marca.

Clubul german este în căutarea unui atacant după ce Sebastien Haller a fost diagnosticat cu o tumoare testiculară. Operat, ivorianul va rata startul sezonului, dar nu se știe exact cât timp va lipsi.

Borussia Dortmund ar îndeplini cerințele lui Cristiano Ronaldo

Unul dintre marile motive pentru care Ronaldo vrea să plece de pe Old Trafford este acela de a evolua în Liga Campionilor în sezonul următor, lucru imposibil cu „diavolii”, care au terminat pe locul 6 în sezonul trecut de campionat.

Portughezul vrea să continue să joace la cel mai înalt nivel până la finalul carierei, astfel că Dortmund s-ar potrivi cu planurile sale.

30 de milioane de euroeste cota de piață a lui Cristiano Ronaldo, conform transfermarkt.com.

Nemții s-au dovedit a fi o echipă foarte competitivă, iar el ar urma să fie cel mai important jucător al echipei. La Dortmund ar da de o formație cu mulți jucători tineri cu potențial, dar și de câțiva veterani, precum căpitanul Marco Reus, Mats Hummels sau Thomas Meunier.

Cristiano Ronaldo și-a anunțat revenirea: „Regele joacă duminică”
CR7
Cristiano Ronaldo și-a anunțat revenirea: „Regele joacă duminică”

Cristiano Ronaldo ar bifa un nou campionat de top din Europa

Un stimulent în plus pentru a se alătura lui Dortmund ar fi acela de a încerca un alt campionat din Europa. Deși Bundesliga nu este la fel de competitivă ca Premier League, sosirea sa ar avea un impact uriaș asupra competiției.

În această vară, campionatul german a pierdut nume mari precum Robert Lewandowski și Erling Haaland. Cu toate acestea, sosirea lui Cristiano ar umple golul lăsat de cei doi.

În plus, Dortmund ar urma să devină una dintre favoritele la câștigarea titlului și să rupă astfel dominația lui Bayern Munchen, campioana ultimelor 10 sezoane.

Salariul lui Cristiano Ronaldo ar fi o problemă pentru Borussia

Ar exista și două obstacole în calea mutării. Manchester United nu vrea să renunțe la golgeterul din sezonul precedent, iar conducătorii Borussiei se tem că ar putea strica echilibrul vestiarului. Salariul lui Ronaldo este mult peste media vicecampioanei Germaniei. La United, Cristiano câștigă peste 410.000 de euro în fiecare săptămână.

Dacă mutarea s-ar concretiza, portughezul ar deveni cel mai bine plătit fotbalist din vestiarul galben-negru, peste căpitanul Marco Reus (33 de ani), care este plătit cu 12 milioane de euro anual.

VIDEO. Top 10 goluri ale lui Ronaldo la Manchester United

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Starul lui Arsenal ar fi fotbalistul din Premier League acuzat de viol: „Nici o secundă nu a zis că am mințit”

Eliminat de Levski Sofia, Răzvan Lucescu și-a cerut scuze fanilor lui PAOK: „O casă nu se construiește într-o zi”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close