INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BULGARIA

Rasism la Sofia! Jucătorii lui ȚSKA, atacați cu banane și sticle » A intervenit poliția

Bradley Mazikou , CSKA Sofia , Foto: ImagoImages
Bradley Mazikou , CSKA Sofia , Foto: ImagoImages

Articol de - Publicat vineri, 20 mai 2022 12:00 / Actualizat vineri, 20 mai 2022 14:30

Patru fotbaliști de culoare de la ȚSKA Sofia au refuzat să mai ia parte la meciul cu Botev Plovdiv (0-0). Brazilianul Mauricio Garcez trebuia să fie titular, fiind convins să intre abia în repriza secundă.

Scandal în Bulgaria, în play-off-ul campionatului. Ultrașii lui ȚSKA s-au adunat în afara stadionului și au blocat intrarea jucătorilor la meciul cu Botev Plovidiv (0-0). Furioși încă după ce echipa favorită a pierdut duminică finala Cupei cu Levski Sofia (0-1), aceștia au aruncat în fotbaliști cu banane și cu sticle de apă. 

În plus, l-au insultat pe patronul Grișa Gancev, le-au strigat elevilor lui Alan Pardew „Plecați de la ȚSKA!”, au forțat o poartă la stadion și au spart mai multe geamuri.

Piticii Europei » Liga 1, insignifiantă în cupele europene! Doar competițiile fără pretenții și cele amatoare sunt mai jos
COEFICIENT
Piticii Europei » Liga 1, insignifiantă în cupele europene! Doar competițiile fără pretenții și cele amatoare sunt mai jos

Acces pe altă poartă

A fost nevoie de intervenția poliției, care i-a escortat pe jucători și i-a dus la vestiare pe poarta din sectorul B și a încercat să-i calmeze pe huliganii dezlănțuiți. Ca urmare a asaltului cu tentă rasistă, patru dintre jucătorii de culoare ai gazdelor au refuzat să mai ia parte la partidă. 

E vorba despre congolezul Bradley Mazikou, centrafricanul Amos Youga, francezul Yohan Bai și brazilianul Mauricio Garcez.

Youga era accidentat

Ultimul trebuia să fie chiar titular, însă a fost înlocuit cu surinamezul Wildschut. A rămas totuși pe lista rezervelor, fiind convins să intre în repriza secundă. Toți fuseseră pe foaia de joc în meciul cu Levski și doar francezul n-a prins minute. 

Ceva mai târziu a ținut să intervină jucătorul din Republica Centrafricană, explicând că era oricum accidentat și nu ar mai fi contat. 

După 30 de meciuri disputate, înaintea ultimei etape din play-off, ȚSKA este pe locul secund, la 19 puncte de campioana Ludogoreț.

Toți fanii noștri au tot dreptul să ceară schimbări, să critice constructiv și să ofere soluții. Dar nu într-un mod care ruinează imaginea clubului și care ar putea duce la consecințe grave pe plan internațional. Vom lua măsuri urgente! Mânia, furia și ura nu vor duce cu siguranță la lucruri pozitive pentru clubul nostru, mai ales atunci când emoțiile prevalează în fața rațiunii. 

- comunicat CSKA Sofia

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Încă un jucător de la Bayern refuză să-și prelungească înțelegerea! Ce l-a nemulțumit

Pogba s-a înțeles cu City, dar a refuzat ulterior propunerea » Ce l-a făcut pe francez să se răzgândească

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
cirus11
cirus11  •  20 Mai 2022, 14:52

Sa faci asta propriilor jucatori mi se pare incredibil...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează