INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

De Ligt, cel mai scump jucător olandez din istorie: „Van Gaal mi-a zis că Bayern va fi ca o haină călduroasă”

Matthijs de Ligt, Foto: Instagram
Matthijs de Ligt, Foto: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 20 iulie 2022 14:28 / Actualizat miercuri, 20 iulie 2022 14:34

Matthijs de Ligt, fundașul în vârstă de 22 de ani, a costat până acum 155,5 milioane de euro, din numai două transferuri. Bayern a plătit 70 de milioane, sumă care ar putea crește la 80 cu tot cu bonusuri.

La 22 de ani, Matthijs de Ligt e deja la doilea transfer pentru o sumă foarte mare. După ce Juventus a plătit 85,5 milioane de euro pentru a-l cumpăra de la Ajax, în 2019, Bayern l-a achiziționat cu 70 de milioane, la care s-ar putea adăuga încă 10 milioane din bonusuri. 

Gazeta a aflat numele clubului unde se va transfera Florin Tănase + Fotbalistul a început procedurile pentru viză
FCSB
Gazeta a aflat numele clubului unde se va transfera Florin Tănase + Fotbalistul a început procedurile pentru viză

Matthijs de Ligt, peste Van Dijk și Robben 

Chiar și fără acele bonusuri, MdL este cel mai scump jucător olandez din istorie. Pentru el, s-au investit 155,5 milioane, depășind cu mult nume mari, precum Virgil van Dijk sau Arjen Robben. Potrivit transfermarkt, batavul e și cel mai scump apărător all-time. 

Matthijs a încheiat un contract pe cinci ani la München. Cine l-a convins să semneze cu Bayern? Selecționerul naționalei sale, Louis van Gaal, fost antrenor pe Allianz Arena. 

„La începutul verii, am discutat cu Van Gaal despre viitorul meu. A avut numai cuvinte frumoase despre club. Mi-a zis: «Bayern va fi ca o haină călduroasă pentru tine». A lăudat filosofia bavareză: «Dacă te duci acolo, te vei îndrăgosti de Bayern». Și am semnat”, a povestit De Ligt într-un interviu pentru Bild. 

Munchen este un oraș foarte frumos, am văzut multe zone verzi, parcuri superbe. Seamănă puțin cu Olanda, mă simt deja acasă. 

- Matthijs de Ligt, fundaș Bayern

„Sper ca Matthijs de Ligt să înscrie șapte-opt goluri pe sezon” 

Antrenorul Julian Nagelsmann e încântat de noul jucător. „Unul dintre cei mai talentați fundași centrali ai lumii. E dependent de apărare, vrea să evite golurile cu orice cost. Știe și cum să facă faza defensivă avansat, la mijloc, de exemplu, ceea ce e perfect pentru noi. În același timp, timingul în dueluri e excelent”, l-a descris tehnicianul pe De Ligt. 

23 de goluria marcat Matthijs de Ligt în carieră, la echipele de club (21 în 251 de meciuri) și naționala Țărilor de Jos (două în 38 de selecții)

Un jucător fantastic, un apărător puternic. Un lider, l-am văzut cu Ajax în 2019. Ne-ar plăcea să-i vedem calitățile de lider cât mai mult pe teren. 

- Alphonso Davies, fundaș Bayern

Nagelsmann mai așteaptă ceva de la el. Neobișnuită cerere pentru un stoper. Să marcheze! „Am pierdut 40 goluri cu plecarea lui Lewy, așa că trebuie să compensăm prin toate mijloacele. Sper ca Matthijs să înscrie șapte-opt goluri pe sezon, pentru că poate”. 

De Ligt a impresionat la nivel internațional. Nu doar cu calitățile sale tehnice, ci și ca lider. Un tânăr care a învățat să-și asume responsabilități 

- Oliver Kahn, manager general Bayern

 TOP 5 cei mai scumpi olandezi

NumeSumă totală de transfer*Cluburi
1. M. de Ligt155,5Ajax-Juventus-Bayern
2. V. van Dijk103,1Groningen-Celtic-Southampton-Liverpool
3. F. de Jong86Ajax-Barcelona
4. A. Robben82,3Groningen-PSV-Chelsea-Real-Bayern
5. N. Ake68,9Feyenoord-Chelsea-Bournemouth-Man. City

* S-au adunat toate sumele de transfer ale carierei.
* Sumele sunt exprimate în milioane de euro

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Lewandowski, clauză de 500 de milioane și salariu mai mare ca la Bayern

L-a și înlocuit pe De Ligt » Juventus transferă cel mai bun fundaș din Serie A în sezonul trecut

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  20 Iulie 2022, 18:27

O rusine, e un tradator, s-a dus la rusinea Germaniei, sa vina inapoi la Ajax sa cistige UCL ca in '95.

Cst65
Cst65  •  20 Iulie 2022, 16:37

Pe bune, chiar nu doare prostia? Pai cat valorau banii din transferul lui Robben acum 20 de ani? Rata 8nflatiei, devalorizarea etc nu conteaza sau v ati nascut *** si va place sa *** *** despre lucruri la care nu va pricepeți?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează