INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Depresia cruntă suferită de Andres Iniesta: „Totul era sumbru, nu vedeam decât negru”

Andres Iniesta
Andres Iniesta

Articol de - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 18:07

Marele fotbalist catalan Andres Iniesta și apropiații săi povestesc într-un documentar și cea mai dură perioadă a vieții. În 2009, după dispariția lui Dani Jarque, cel mai bun prieten al său.

Andrés Iniesta, 36 de ani pe 11 mai, astăzi la Vissel Kobe, în Japonia, este unul dintre marii jucători ai Barcelonei și ai Spaniei. 32 de trofee în 16 ani la Barcelona, campion mondial (2010) și dublu campion european (2008, 2012) cu Furia Roja.

Iniesta: "Vestea a fost ca o lovitură de pumn"

Dar artistul blaugrana a avut o perioadă extrem de delicată. Depresia prin care a trecut în 2009, după ce câștigase Liga Campionilor. O suferință despre care el și apropiații săi vorbesc în documentarul realizat de Rakuten TV "Andrés Iniesta - Eroul neașteptat".

Moartea lui Dani Jarque (a suferit un infarct pe 8 august 2009, la doar 26 de ani), prietenul său de la Espanyol, l-a copleșit. "Vestea a fost ca o lovitură de pumn. Un pumn care m-a făcut KO. Eram jos, nu mă simțeam bine. Zilele treceau și situația nu se ameliora. Totul era sumbru, nu vedeam decât negru", a declarat fostul căpitan al Barcelonei.

"Atunci, credeam că mai bine se retrage din fotbal"

Tatăl său, Jose Antonio, și-a amintit acele clipe. "Când fiul tău de 25 de ani vine la tine acasă la miezul nopții și spune că vrea să doarmă cu părinții, realizezi că nu e bine. Atunci, credeam că mai bine se retrage din fotbal", a zis acesta.

Inma Puig a fost psihologul care l-a ajutat. Dar ea a recunoscut că Guardiola l-a sprijinit cel mai mult. "Îi spunea mereu că omul Andrés e cel mai important, nu jucătorul".

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Selecționerul Luis Enrique nu dezarmează: „Pare că trăim într-un film horror, dar ne vom reveni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează