INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Deputatul lui Zelenski surprinde: „Am jucat fotbal într-o echipă de români. Erau toți «Nuțu»"

Andrii Jupanin (primul de jos, stânga) alături de colegii de partid înaintea unui meci
Andrii Jupanin (primul de jos, stânga) alături de colegii de partid înaintea unui meci

Articol de - Publicat marti, 22 noiembrie 2022 15:31 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2022 15:33

Într-un interviu pentru publicația Școala 9, deputatul ucrainean Andrii Jupanin, ales pe listele formațiunii politice fondate de președintele Volodimir Zelenski, Servitorul Poporului, a povestit că a jucat fotbal în tinerețe alături de etnici români. 

Dărâmați! 15 imagini din final care surprind drama argentinienilor + TOP 5 cele mari surprize din istoria Mondialului
ARGENTINA - ARABIA SAUDITĂ 1-2
Dărâmați! 15 imagini din final care surprind drama argentinienilor + TOP 5 cele mari surprize din istoria Mondialului

El a adăugat că unul dintre colegii de facultate l-a invitat să joace fotbal pentru echipa satului Apșa de Mijloc (Seredne Vodiane în ucraineană), localitate cu 95% etnici români.

„În Zakarpattia (n.r. Transcarpatia), românii sunt una dintre cele mai prezente minorități. Cum se merge spre Slatina, pe unde se trece la Sighetu Marmației, veți vedea indicatoarele în două limbi, română și ucraineană. Un exemplu, Biserica Albă”, a explicat Jupanin.

„Am avut și doi colegi la Drept la Ujhorod, iar unul dintre ei m-a chemat să joc fotbal pentru satul său, Seredne Vodiane, Apșa de Mijloc în română. Acolo e sat românesc, 95% vorbeau română. Acolo am jucat fotbal un an. Și mergeam să jucăm și în alte sate, care erau tot românești. Mi-am făcut câțiva prieteni. Unul era Vasili în ucraineană, dar românii îi ziceau Nuțu. Era plin de Nuțu acolo”, s-a amuzat Jupanin.

Ucraineanul a fost în România luna trecută. „Pot spune că am conexiuni cu România. M-a ajutat să cresc în zona asta cu un mix de tradiții, de limbi. N-avem nicio problemă cu minoritățile, pot vorbi limbile lor, își pot pune numele românești la intrarea în localități. Suntem mai apropiați decât ne închipuim”, a conchis acesta.

Apșa de Mijloc este satul natal al fostului patron al Sportului Studențesc, Vasile Șiman.

VIDEO. Florin Cernat explică relațiile de amicitie dintre cluburile din Ucraina

Citește și:

Marcatorii Arabiei Saudite care au năucit Argentina, antrenați de 3 români! Povești colosale aflate de GSP: „Vezi să nu te mănânce leopardul cu totul!”

Incredibil ce umilință! 3 cifre care descriu dezastrul Argentinei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează