INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

AVANCRONICA ETAPEI 27 Der Klassiker Bayern - Dortmund, meciul săptămânii în Bundesliga: BVB, spulberată în ultimele 10 meciuri » Leverkusen poate închide definitiv lupta pentru titlu!

Bayern - Borussia Dortmund // foto: Guliver/gettyimages
Bayern - Borussia Dortmund // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2024 09:28 / Actualizat sambata, 30 martie 2024 10:08

Bayern - Dortmund, programat sâmbătă, de la 19:30, este vedeta etapei a 27-a din Bundesliga. Leverkusen joacă acasă împotriva lui Hoffenheim, iar VfB Stuttgart o întâlnește duminică pe Heidenheim.

Programul complet al etapei 27

Primul Der Klassiker, din 2010, înaintea căruia niciuna dintre combatante nu e este lider

Etapa a 27-a, programată sâmbătă și duminică, propune cel mai așteptat meci al anului în Germania și nu numai. Der Klassiker Bayern - Dortmund nu va fi de data aceasta o bătălie la titlu. Campioana se află la 10 puncte de liderul Bayer Leverkusen, iar Borussia stă chiar mai rău. E la 20 de puncte distanță!

Potrivit statisticilor, este prima oară, din 2010, când la ora disputării Der Klassiker nici Bayern, nici Borussia Dortmund nu ocupă primul loc în clasament. Interesant, în urmă cu 14 ani, mai precis în februarie 2010, în frunte era Bayer Leverkusen! Ca acum!

9 victoriiși o remiză are Bayern în ultimele 10 dueluri consecutive cu Borussia Dortmund în campionat

Condusă de pe bancă de Louis van Gaal, Bayern a câștigat atunci cu 3-1 în fața Borussiei, iar la finalul campionatului și titlul. Al 22-lea din palmares. Leverkusen a terminat acel sezon pe locul 4, iar Dortmund, pe poziția a 5-a.

Revenind la duelul de sâmbătă, Bayern a reușit să-l recupereze pe Harry Kane, însă, foarte probabil, va lipsi portarul Manuel Neuer, victima unei microrupturi musculare. Borussia nu anunță decât o singură absență notabilă: Bensebaini, acidentat.

Bayer Leverkusen este favorită cu Hoffenheim

Liderul Bayer Leverkusen a mers impecabil în acest campionat, 22 de victorii, 4 remize, și n-a pierdut nici atunci când a jucat mai slab. Și sâmbătă, împotriva lui Hoffenheim, este mare favorită. În tur a câștigat cu 3-2, iar bilanțul întâlnirilor directe îi este favorabil: 18 victorii, 6 remize, 8 eșecuri. De asemenea, n-a înregistrat pierderi în fereastra rezervată echipelor naționale, astfel că antrenorul Xabi Alonso are la dispoziție cel mai bun unsprezece.

VfB Stuttgart o pândește pe Bayern

Ca și Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart are la rându-i un sezon de excepție. O victorie cu promovata Heidenheim i-ar permite să o țină la distanță pe Borussia Dortmund, dar să și rămână în ”coasta” lui Bayern. Numai că meciul nu se anunță unul simplu. În tur, Heidenheim i-a învins pe șvabi cu 2-0, la primul duel direct consemnat în Bundesliga. VfB are și doi titulari incerți, Karazor și Millot, ambii răciți.

Programul etapei #27 din Bundesliga

Clasamentul din Bundesliga

Citește mai multe știri din Bundesliga:

Dezastru lăsat de Arturo Vidal după transferul de la Flamengo. Ce daune are de plătit internaționalul chilian!
CHILE
Dezastru lăsat de Arturo Vidal după transferul de la Flamengo. Ce daune are de plătit internaționalul chilian!
Antrenorul revelației din top 5 campionate, dorit de Chelsea
Chelsea
Antrenorul revelației din top 5 campionate, dorit de Chelsea

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează