INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DERBY

VIDEO Rooney a retrogradat matematic în liga a treia, dar vrea să rămână la Derby: „Reconstruiesc clubul!”

Wayne Roone// Foto-IMAGO
Wayne Roone// Foto-IMAGO

Articol de - Publicat marti, 19 aprilie 2022 00:11 / Actualizat marti, 19 aprilie 2022 00:33

Derby County a cedat luni la Londra, 0-1 cu QPR, și a retrogradat matematic în League One. Cufundată în probleme financiare și depunctată de federația engleză, echipa lui Wayne Rooney se îndeaptă cu pași mărunți spre dispariție.

Aflată în pragul falimentului, Derby a fost depunctată cu 21 de puncte pe parcursul sezonului, ipostază care a făcut imposibilă evitarea retrogradării. Penultimii în Championship cu trei etape înainte de final, „berbecii” nu mai au cum să evite retrogradarea în League One.

Veste cutremurătoare pentru Cristiano Ronaldo și Georgina » Unul dintre gemeni a murit la naștere: „Ești îngerul nostru și te vom iubi mereu”
TRAGEDIE
Veste cutremurătoare pentru Cristiano Ronaldo și Georgina » Unul dintre gemeni a murit la naștere: „Ești îngerul nostru și te vom iubi mereu”

Wayne Rooney a retrogradat cu Derby în League One

Datoriile financiare ale lui Derby sunt uriașe, de aproximativ 60 de milioane de lire, echivalentul a 71,7 milioane de euro. Fosta campioană a intrat în insolvență în septembrie 2021, iar viitorul formației e în ceață.

„Preluarea clubului de către un investitor trebuie să aibă loc imediat. Dacă preluarea nu va avea loc, atunci chiar mă tem unde va ajunge Derby. Viitorul meu la club este incert. Dacă situația aceasta se va îmbunătăți, atunci vreau să reconstruiesc clubul”, a spus Rooney pentru Sky Sports.

Potrivit celor de la Sky Sports, omul de afaceri american Chris Kirchner este în negocieri avansate pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni ale clubului.

Derby, una dintre cele mai importante echipe englezești

Apărut în 1884, Derby County este una din cele 12 cluburi care au fondat Football League în 1888, prima competiție națională din fotbalul britanic. 

De asemenea, e una din cele 10 echipe care au evoluat în fiecare sezon al sistemului piramidal englez, indiferent de ligă. Are în palmares două titluri de campioană, ambele cucerite în anii '70.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Spartak Moscova, decizie surprinzătoare din cauza războiului din Ucraina

Selfie-ul care a devenit rapid viral » Vedetele lui PSG, în lift cu o sportivă din Rusia: „O zi normală la sală”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează