INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DORTMUND - BAYERN, MÎINE, 19:30, EUROSPORT 2

Derby-ul şchiopilor în Bundesliga » Dortmund fără apărare, Bayern fără mijloc

Articol de - Publicat vineri, 22 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 noiembrie 2013 22:20

Cei doi coloşi din Bundesliga au pierdut jucători importanţi în barajul pentru CM 2014 şi în amicalele din ultima săptămînă: Hummels, Schmelzer, respectiv Ribery


"Cred că 80 la sută dintre firele albe de păr mi-au apărut în această săptămînă", aprecia ieri Jurgen Klopp. Şi pe bună dreptate. Chiar înaintea derby-ului cu Bayern, de mîine, antrenorul Borussiei Dortmund va fi obligat să inventeze o nouă apărare!
Marţi, în amicalul Germaniei cu Anglia, Klopp şi-a pierdut şi ultimii doi titulari din apărare, accidentaţi. Pe Schmelzer trei săptămîni, pe Hummels pînă la sfîrşitul anului!

Şi asta în condiţiile în care nu poate conta nici pe Piszczek şi Subotici, tot accidentaţi.
Alinarea lui Klopp vine însă din faptul că şi Bayern anunţă două absenţe de marcă. După "regizorul" Schweinsteiger, operat la gleznă, Guardiola nu-l va avea la dispoziţie nici pe Ribery, "rupt" în bătălia Franţei cu Ucraina pentru un loc la Mondialul din Brazilia.


4 ani sînt de cînd Bayern n-a mai cîştigat la Dortmund: o remiză, două eşecuri

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (7)
arabu79
arabu79  •  22 Noiembrie 2013, 17:15

Sunt doua echipe frumoase cu fundatii solide, cu jucatori crescuti in propria curte. Totusi Bayern e Bayern, are banca mult mai lunga, si multe individualitati care pot decide un meci oricand. Dar peluza din Dortmund poate sa bage frica in orice adversar din lume

eyeswideopen
eyeswideopen  •  22 Noiembrie 2013, 13:28

E cel mai prost moment în care puteau să se accidenteze atâția jucători de bază, înaintea unui meci direct pentru lupta la titlu și a altor două decisive pentru calificarea în primăvara UCL. Singura veste bună ar fi aceea că Piszczek a bifat primele minute pe teren într-un amical jucat săptămâna asta, deci revenirea e aproape, deși nu cred că Herr Klopp se va baza pe el cu Bayern. Cu toate acestea, Borussia e genul de echipă ce nu ține cont de statistici și previziuni și chiar am încredere că, dacă vor juca la capacitate maximă, cei 11 din teren vor reuși să scoată un rezultat pozitiv.

lutelute
lutelute  •  22 Noiembrie 2013, 12:54

țin cu dortmundul, dar o să le fie al naibii de greu! la fel și în champions league.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează