INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Detalii șocante din blatul Valladolid - Valencia: „Frate! Șapte jucători au fost cumpărați!” » Totul era regizat cu jucătorii gazdelor!

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 04 iunie 2019 09:43

Presa din Spania scoate la iveală detalii șocante din „blatul” Valladolid - Valencia, scor 0-2, din ultima etapă a sezonului de la La Liga.

Raúl Bravo și Carlos Aranda, capii rețelei, ar fi aranjat meciul prin Borja Fernández, căpitanul lui Valladolid, care se retrăgea în acea zi din fotbal. Poliția i-a înregistrat.

Detalii noi și șocante ies la lumină în scandalul blaturilor din Spania. Potrivit cotidianului El Mundo, în „Operațiunea Oikos”, polițiștii îi urmăreau de șase luni pe cei implicați, în special pe Raúl Bravo și Carlos Aranda, capii rețelei care truca partide pentru pariuri, înregistrându-le și convorbirile telefonice. Iar meciul Valladolid - Valencia (0-2, scor care le-a garantat „liliecilor” locul de Champions League), jucat în ultima etapă a elitei iberice, pe 18 mai, a fost aranjat.

„Doi pauză, doi final. Marchează două goluri, unul pe repriză”

„Uite, frate! Șapte jucători au fost cumpărați!”, e auzit Aranda spunându-i unui prieten. Știa tot ce se va întâmpla pe teren: „Valencia are avantaj și în prima repriză, și în a doua. Câștigă meciul. Doi pauză, doi final. Marchează două goluri, pe repriză”.

Cei șapte jucători cumpărați erau de la Valladolid. Afacerea se încheiase cu ajutorul lui Borja Fernández, 38 de ani, căpitanul echipei, care se retrăgea chiar în acea zi.

A venit cu soția și fetița la negocieri

Anchetatorii au probe că Borja s-a întâlnit cu mai mulți jucători înaintea partidei, acasă la Keko (Sergio Gontán Gallardo), unul dintre coechipieri. Și, pe 16 mai, același Borja a discutat cu Raúl Bravo într-un bar. Pentru a nu părea suspect, a venit cu soția și fetița la negocieri.

La interogatoriu, veteranul (care a plătit 50.000 de euro pentru a ieși din închisoare pe cauțiune) a găsit explicații pentru ambele întâlniri. La prima, ar fi fost o petrecere organizată pentru retragerea sa. La a doua, ar fi vrut să-l ajute pe Bravo să devină antrenor la Academia de juniori a lui Valladolid.

„Pariază 10.000 de euro și câștigi 20.000”

Polițiștii cred însă că Borja a fost omul din interior care a regizat totul. Aranda era atât de sigur de blat încât și-a sfătuit alt prieten la telefon: „Pariază 10.000 de euro și câștigi 20.000”. 

50.000 €a primit Borja Fernández pentru a face acest blat din interiorul echipei

Pot lua 4 ani de închisoare și 5,5 milioane amendă

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei acuzați riscă o pedeapsă cu închisoarea între 6 luni și patru ani, anunță Marca. Iar amenda maximă este de 5,5 milioane de euro. Plus o suspendare din fotbal pe o perioadă de 1-6 ani. Cluburile riscă retrogradarea. 

Clubul lui Ronaldo îl anchetează

Nu doar oamenii legii îl investighează pe Borja. Valladolid, clubul controlat de brazilianul Ronaldo, a deschis propria anchetă împotriva fostului său jucător. Care ar fi urmat să rămână la Academia de juniori, ca antrenor. 

„Uite, ți-am spus tot ce se întâmplă la acest meci! Nimeni nu trebuie să afle nimic. Și știi ce înseamnă nimeni. Nimeni e nimeni. Fără prieteni, fără nimeni”Carlos Aranda, vorbind la telefon cu un prieten

Vezi și:

Situația lui Neymar se complică! Poliția a mers în cantonamentul Braziliei, chiar în timp ce selecționerul Tite susținea o conferință de presă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
reteleanu
reteleanu  •  04 Iunie 2019, 11:21

or sa-mi retraga si mie banii? :)) ca am castigat o gramada la meciul ala (eu ma mir cum l-au si pus la oferta)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează