CAMPIONATE  ·  POVESTE

Didier Drogba și tânărul care i-a adus Liga lui Chelsea: „Mai erau 9 minute, eu eram în lacrimi. Ce mi-a zis în acel moment a schimbat totul”

Chelsea sărbătorește 8 ani de la câștigarea Ligii Campionilor
Chelsea sărbătorește 8 ani de la câștigarea Ligii Campionilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 mai 2020 08:13

Ivorianul Didier Drogba (42 de ani) a povestit momentul emoționant care a schimbat soarta finalei Ligii Campionilor din 2012, câștigat de Chelsea după loviturile de departajare în fața lui Bayen Munchen. 

Pe 19 mai 2012, Chelsea câștiga singura Ligă a Campionilor din istorie. O făcea împotriva tuturor șanselor, în fața lui Bayern Munchen, pe stadionul lor și cu un antrenor interimar pe bancă, italianul Roberto Di Matteo. Bavarezii deschideau scorul în minutu 83, prin Muller, iar Drogba egala în minutul 88, cu capul, din singura lovitură de colț a londonezilor. La penalty-uri, Chelsea s-a impus cu 4-3.

Drogba și momentul magic al finalei

„Pariez că ați văzut toate clipurile de la finala Ligii, așa că vreau să vă spun o mică întâmplare petrecută cu 9 luni înainte de a câștiga trofeul În urmă cu 8 ani, managerul nostrul era demis de club (n.r. André Villas-Boas). 

Noi, jucătorii, au avut o întâlnire de grup în care am recunoscut că suntem responsabili de plecarea lui. Au vorbit atunci căpitanul John Terry, Frank Lampard, Petr Cech și alți lideri ai grupului. Am decis să dăm totul în Ligă. Urmăream trofeul ăsta de opt ani de zile și aveam doar o finală jucată. Toată lumea a căzut de acord că trebuie să lăsăm orgoliile deoparte și să tragem împreună pentru același scop. 

După întâlnire i-am cerut unui tânăr de 23 de ani, Juan Mata: «Te rog, Maestro, ajută-mă să câștig Liga Campionilor». S-a uitat la mine și mi-a zis «Omule, tu ești nebun. Ești Didier Drogba, tu mă vei ajuta pe mine să o câștig». I-am zis că sunt aici de 8 ani și nu am reușit asta, așa că sunt de părere că el o va obține pentru noi. 

Trei luni mai târziu, la Munchen, în finală, pe stadionul lor colorat tot în roșu. Gazdele au preluat conducerea cu 8 minute înainte de final. Eram atât de descurajat când am mers să repun mingea de la centru. Atunci acel tânăr a venit la mine «Ai încredere, Didi, trebuie să crezi!». Aproape în lacrimi, m-am uitat la ceas și i-am zis: «Să cred în ce? Aproape s-a terminat. Voi plânge luni bune, așa cum am făcut-o după ce am pierdut finala Cupei Africii». 

Ultimul minut, ultimul corner, vreau să spun primul nostru corner, după 18 avute de Bayern Munchen. Ghiciți cine l-a bătut... Juan Mata, iar restul e istorie. Lecția e să crezi întotdeauna!!!”, a scris Drogba pe Facebook.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:Reacția lui Nicolae Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea. Discuția cu Elena: „Tu nu m-ai lăsat să-l...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:00 Fotbal, Liga 2
CS Mioveni - Rapid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Crystal Palace - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, Serie A
Lecce - Lazio
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, La Liga
Valencia - Valladolid
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:15 Fotbal, Premier League
Arsenal - Leicester
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Milan - Juventus
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, La Liga
Celta Vigo - Atletico Madrid
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1