INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CECENIA

Înainte de Pancu, au fost Diego Maradona sau Luis Figo » Cum a cumpărat Kadîrov starurile fotbalului de-a lungul timpului

GSP a semnalat declarațiile excesive ale lui Daniel Pancu la adresa lui Ramzan Kadîrov +5   FOTO
GSP a semnalat declarațiile excesive ale lui Daniel Pancu la adresa lui Ramzan Kadîrov

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 martie 2022 18:08 / Actualizat duminica, 06 martie 2022 18:12

GSP a semnalat declarațiile excesive ale lui Daniel Pancu la adresa lui Ramzan Kadîrov, liderul sângeros din provincia rusă Cecenia. Însă mai mulți fotbaliști de marcă internaționali au bătut palma cu Kadîrov de-a lungul timpului. 

„Nu mă interesează politica, ci fotbalul”, spunea marele Ruud Gullit, când semna cu Terek Groznâi în martie 2011. O declarație ce seamănă cu motivația lui Pancu pentru laudele la adresa lui Kadîrov: „Am trăit un an și jumătate acolo, m-am simțit foarte bine, mi-a plăcut spiritul lui Terek, mi-a plăcut atitudinea cecenilor”. 

În mai 2011, nume grele din fotbal jucau pe același teren cu Kadîrov

Preşedintele Ceceniei, liderul musulman Ramzan Kadîrov, a fost vedeta unui amical disputat în capitala Groznîi în care a jucat - printre alţii - şi Diego Maradona. 

Totul a avut loc într-un cadru festiv, în mai 2011, la inaugurarea noii arene a lui Terek, echipă antrenată de Ruud Gullit, care a costat 250 de milioane de dolari şi are 30.000 de locuri. Stadionul îi era dedicat tatălui şi predecesorului liderului cecen, Akhmad Kadîrov, ucis într-un atac cu bombă pe un stadion din Groznîi în 2004.

Meciul a fost organizat între o selecţionată a primei ligi ruse şi stele ale fotbalului mondial, printre care s-au numărat Robert Fowler, Diego Maradona, Barthez, Luis Figo, Steve McManaman, Ayala, Papin, Francescoli sau Baresi. Figo chiar a purtat steagul Ceceniei pe piept, după cum se poate vedea în galeria foto de mai jos. 

+1 FOTO

Scorul a fost 5-2 pentru ruşi, iar toată distracţia se pare că l-a costat pe Kadîrov aproximativ un milion de euro, chiar dacă acesta a declarat că vedetele nu au au fost plătite pentru a veni să joace acest meci, fiind doar invitate special. Preşedintele cecen a intrat chiar pe teren, fiind căpitanul selecţionatei ruse. 

Conform ziariştilor prezenţi, Kadîrov a pasat decisiv la cîteva goluri ale echipei sale, fiind îndelung aplaudat de public, chiar mai mult decît legendarul Maradona. În plus, s-a vorbit despre o petrecere imensă susținută după meci. 

Salah a primit un tort: „Cetățean de onoare în Cecenia"

Salah n-a rupt norii la Campionatul Mondial din Rusia, în 2018, unde a marcat un singur gol, din penalty, însă a agitat apele în urma deselor sale apariții legate de liderul cecen Ramzan Kadîrov.

Astfel, după ce atacantul lui Liverpool s-a pozat cu Kadîrov la un antrenament, apoi a primit un tort de 100 de kilograme „de la fanii ceceni", tablou completat și cu un titlu: „Cetățean de onoare în Cecenia", decernat chiar de conducătorul controversat. 

Înainte de Pancu, au fost Diego Maradona sau Luis Figo » Cum a cumpărat Kadîrov starurile fotbalului de-a lungul timpului
Ramzan Kadîrov, stânga, alături de Salah

„Merită această titulatură", a spus Kadîrov, care a oferit un dineu în cinstea echipei naționale nordafricane, cantonată chiar la Groznîi, în capitala Ceceniei. 

Cine este Ramzan Kadîrov

  • Ramzan Kadîrov (45 de ani) este liderul Republicii Cecene, un apropiat al lui Vladmir Putin. Este alături de Rusia inclusiv în războiul declanșat în Ucraina, trimițând trupe pentru sprijinirea invaziei. 
  • De-a lungul anilor, Kadîrov a fost acuzat de mai multe organizații internaționale de răpiri, asasinări politice, tortură și încălcări flagrante ale drepturilor omului. Printre măsurile implementate pe teritoriul Republicii Cecene se numără limitarea drepturilor femeilor și campanii împotriva persoanelor LGBTQ.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina: 

O dublă campioană olimpică, colonel în armata rusă, susține acțiunile lui Vladimir Putin: „Hai să distribuim asta”

A publicat mesajele primite de la Djokovic, imediat după startul invaziei din Ucraina: „Omule, ești pe front? Trimite-mi acum adresa”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
steaua.libera
steaua.libera  •  07 Martie 2022, 17:28
Postat de Neagu Mihai pe 06 Martie 2022, 19:54

Acum,dupa ce Geambasu va citi ce au facut marii fotbalisti ai lumii in Cecenia,ar trebui sa i ceara scuze lui Pancu ! asta in caz ca ar avea onoare sau demnitate . Cum se stie ca n-a fost niciodata un om de onoare,Geambasu nu va mai zice nimic si se va ascunde in papusoi ! nu de rusine ,ca n-a avut niciodata rusine...

Deci Pancu e nevinovat doar pentru ca sunt unii si mai dusi decat el? Nice logic!

steaua.libera
steaua.libera  •  07 Martie 2022, 17:26

Banii n-au miros, cand esti fotbalist nu prea mobilat intelectual, pentru un pumn de bani girezi si accepti orice.

112651963934596
Neagu Mihai  •  06 Martie 2022, 19:54

Acum,dupa ce Geambasu va citi ce au facut marii fotbalisti ai lumii in Cecenia,ar trebui sa i ceara scuze lui Pancu ! asta in caz ca ar avea onoare sau demnitate . Cum se stie ca n-a fost niciodata un om de onoare,Geambasu nu va mai zice nimic si se va ascunde in papusoi ! nu de rusine ,ca n-a avut niciodata rusine...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează