INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Drama unui star de la Real Madrid: „Am înțeles că trebuie să ajung fotbalist ca să-mi salvez familia”

Eduardo Camavinga, esențial în proiectul „noului Real Madrid”
Eduardo Camavinga, esențial în proiectul „noului Real Madrid”

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 10:52 / Actualizat marti, 05 martie 2024 12:44

Eduardo Camavinga (21 de ani), mijlocașul francez al liderului din LaLiga, Real Madrid, și-a dezvăluit drama trăită în copilărie. „Eram la școală când o profesoară mi-a spus mie și surorii mele că ne arde casa. A fost prima oară când l-am văzut plângând pe tata, care mi-a spus că doar eu mai pot să scot familia din ruine”.

Fotbalul are destule povești care se termină rău, însă și exemple înduioșătoare ale unor jucători care au pornit aproape de la zero și au ajuns în lumina reflectoarelor. Este și cazul unui star al lui Real Madrid, ce a dezvăluit în mass-media spaniolă tragedia prin care a trecut în copilărie.

Au început negocierile cu Xabi Alonso » Suma pe care trebuie s-o plătească Bayern e imensă!
BAYERN
Au început negocierile cu Xabi Alonso » Suma pe care trebuie s-o plătească Bayern e imensă!

Eduardo Camavinga a acordat un interviu emoționant la Movistar Plus+, în care explică cum i-a marcat viața un episod terifiant, în urma căruia familia i-a rămas pe drumuri și unica șansă de supraviețuire era ca micul Edu să ajungă fotbalist profesionist.

De mic, Camavinga a trebuit să trăiască sub presiune!

„În acel moment devastator, eu eram la cursuri. Dimineața am văzut pompierii trecând pe lângă școala mea. Nu mi-am imaginat că se întâmpla ceva la mine acasă. Un profesor ne-a spus mie și surorii mele că ne-a luat foc casa. La început n-am crezut. A fost pentru prima dată când l-am văzut pe tata plângând!", a declarat Eduardo Camavinga.

„În acele clipe de șoc, probabil, s-a născut fotbalistul Camavinga", scrie Marca. „Tata mi-a spus că eu voi crește familia. Este o poveste care acum face parte din viața mea și cred că este ceea ce mi-a permis să fiu omul care am ajuns sunt astăzi", își amintește mijlocașul francez de origine congoleză, care încă de la o vârstă foarte fragedă a trebuit să trăiască sub presiune.

Camavinga a cucerit tot ceea ce se putea!

Sub presiune a reușit să stabilească mai multe recorduri de precocitate. Aurelien a devenit cel mai tânăr fotbalist care a debutat în Ligue 1 cu Rennes, la 16 ani, 4 luni și 26 de zile, depășind precedenta performanță a lui Kylian Mbappé. Atunci avea să semneze imediat cu Real Madrid pentru a deveni al nouălea cel mai tânăr jucător care joacă într-un meci din Liga Campionilor în tricoul blanco.

Deși nu are decât 24 de ani, Camavinga se poate lăuda că a câștigat toate titlurile posibile la nivel de club, pe lângă faptul că a bătut recorduri și cu reprezentativa Franței.

Camavinga are 13 selecții și un gol marcat la națională

Pe 8 septembrie 2020 a devenit cel mai tânăr jucător care a îmbrăcat tricoul naționalei Franței în acest secol și cel mai tânăr din 1945 încoace, depășindu-l pe Maryan Wisniewski, ce debutase la 18 ani și două zile în 1995.

31de milioane de euro a plătit Real Madrid lui Rennes în iulie 2021 pentru transferul lui Edu Camavinga, evaluat în prezent de transfermarkt.de la 90 de milioane

„Camavinga s-a conformat și a îndeplinit ceea ce i-a cerut tatăl său atunci când casa lor s-a transformat în cenușă din cauza flăcărilor", a conchis același ziar spaniol. Are 128 de partide disputate pentru Real Madrid, cu două goluri și șase assisturi. în timp ce la națională a bifat 13 de selecții și un gol.

Pe 8 septembrie 2020 a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat pentru echipa națională a Franței în acest secol și cel mai tânăr din 1945 încoace, depășindu-l pe Maryan Wisniewski, care a debutat la 18 ani și 2 zile în 1995.

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Cine o mai poate opri? Inter, distanță uriașă față de Juventus, după ultima etapă din Italia » Victorie cu fosta echipa a lui Drăgușin
INTER - GENOA 2-1
Cine o mai poate opri? Inter, distanță uriașă față de Juventus, după ultima etapă din Italia » Victorie cu fosta echipa a lui Drăgușin
Campionul mondial, tiradă de critici la adresa lui Cristiano Ronaldo pentru comparația între campionatul Arabiei Saudite și Ligue 1: „Mai taci! Mă enervează când îl aud”
ARABIA SAUDITĂ
Campionul mondial, tiradă de critici la adresa lui Cristiano Ronaldo pentru comparația între campionatul Arabiei Saudite și Ligue 1: „Mai taci! Mă enervează când îl aud”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează