INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

VIDEO Van der Sar, la șapte luni după hemoragia cerebrală » Vești bune: „Nu am suferit mari daune. Tocmai m-am întors din Caraibe”

Edwin van der Sar, în vacanța petrecută în ianuarie în Caraibe
Edwin van der Sar, în vacanța petrecută în ianuarie în Caraibe

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 18:52 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 19:22

Edwin van der Sar, 53 de ani, fost mare goalkeeper olandez, și-a revenit după hemoragia cerebrală suferită în iulie 2023. Atunci, aflat în vacanță în Croația, a fost transportat de urgență cu elicopterul la spital și a rămas 11 zile la terapie intensivă.

Pe 7 iulie 2023, lumea fotbalului a stat cu sufletul la gură, urmărind ce se întâmplă cu Edwin van der Sar. Aflat în vacanță în Croația pe insula Hvar, fostul mare portar olandez (ex-Ajax, Juventus, Fulham și Manchester United) care demisionase din funcția de director executiv de la Ajax, a suferit o hemoragie cerebrală.

Edwin van der Sar și-a sunat agentul și a intrat în direct la podcast

Dus de urgență la un spital din Split cu elicopterul (transportat apoi cu avionul în Țările de Jos), legendarul batav a părăsit secția de terapie intensivă după 11 zile și a început perioada de recuperare în Olanda.

Gaziantep s-a convins de Drăguș » Se repetă povestea cu Maxim! + Un singur motiv de îngrijorare
STRANIERI
Gaziantep s-a convins de Drăguș » Se repetă povestea cu Maxim! + Un singur motiv de îngrijorare

Acum, șapte luni mai târziu, la 53 de ani, Van der Sar a vorbit despre starea sa de sănătate. Un dialog neașteptat. Conform site-ului Voetbalprimeur, acesta l-a sunat la telefon pe agentul său Rob Jansen, care era în direct la podcastul KieftJansenEgmondGijp (participă foștii jucători Wim Kieft și Rene van der Gijp, impresarul Rob Jansen și jurnalistul Michel van Egmond), și s-a alăturat discuției.

Edwin van der Sar: „Nu am petrecut încă o zi întreagă la birou, dar mă descurc bine"

„Sunt bine, nu mă mai deranjează deloc. Nu am suferit mari daune, din fericire", a declarat Van der Sar, adăugând: „E adevărat că nu am petrecut încă o zi întreagă la birou, de la opt dimineața la șapte seara, cu tot felul de întâlniri, dar mă descurc bine".

Olandezul le-a mai spus râzând celor patru aflați în studio: „Mă simt bine, tocmai m-am întors dintr-o călătorie simpatică în Caraibe".

Nu a spus însă dacă se gândește să revină în lumea fotbalului.

Edwin van der Sar, în 2023: „Sunt complet epuizat. Trebuie să iau distanță de fotbal"

Cu doar șase săptămâni înaintea accidentului, Van der Sar s-a retras de la Ajax, plângându-se de starea de sănătate. „Sunt complet epuizat. Trebuie să iau distanță de fotbal și să încerc să mă relaxez", spunea el atunci.

Van der Sar, la șapte luni după hemoragia cerebrală » Vești bune: „Nu am suferit mari daune. Tocmai m-am întors din Caraibe”
Edwin van der Sar, în mai 2023, pe „Johan Cruyff ArenA”, stadionul lui Ajax Amsterdam Foto: Imago

Van der Sar trecuse printr-o situație extrem de delicată și cu soția sa. În decembrie 2009, Annemarie van Kesteren a suferit tot o hemoragie cerebrală. Transportată imediat la spital, ea și-a revenit. Edwin juca în acel moment la Manchester United.

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Englezii se tem că președintele UEFA se va răzbuna pe Manchester City! » Ce l-a înfuriat pe Ceferin
LIGA CAMPIONILOR
Englezii se tem că președintele UEFA se va răzbuna pe Manchester City! » Ce l-a înfuriat pe Ceferin
Expertul Maxim a ajuns să aibă fobie! » Ce îl neliniștește pe teren
STRANIERI
Expertul Maxim a ajuns să aibă fobie! » Ce îl neliniștește pe teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  14 Februarie 2024, 20:56

În 1999 era la Piatra Neamț, lua gol de la Ceahlăul apărând poarta lui Juve :-). Pare un tip echilibrat, va trece cu bine peste

Vezi toate comentariile (1)
Comentează