INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Emoționant. Cel mai frumos gest făcut de Van de Beek după transferul la Manchester United

Donny van de Beek, foto: Guliver/gettyimages
Donny van de Beek, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 03 septembrie 2020 11:55 / Actualizat joi, 03 septembrie 2020 12:40

Internaționalul olandez Donny van de Beek l-a sunat pe tatăl prietenului său Abdelhak Nouri pentru a-i spune că va juca pe „Old Trafford” cu numărul 34, purtat de Appie la Ajax. Acesta a rămas cu sechele cerebrale grave după aritmia cardiacă suferită pe 8 iulie 2017. 

Sunt aceeași generație. Îi despart doar două săptămâni. Abdelhak Nouri e născut pe 2 aprilie 1997, Donny van de Beek, pe 18 aprilie. 

Au crescut împreună la juniorii Ajaxului și au rămas prieteni, chiar dacă Donnie a debutat la prima echipă a „lăncierilor" cu un an mai devreme, pe 26 noiembrie 2015, la un 2-1 cu Celtic în Europa League. Appie, pe 21 septembrie 2016, marcând un gol la debut, 5-0 cu Willem în Cupa Olandei.

Emoționant. Cel mai frumos gest făcut de Van de Beek după transferul la Manchester United

„Este special pentru mine" 

Cariera lui Nouri s-a oprit însă brusc, iar viața sa a intrat în impas, după aritmia cardiacă suferită pe 8 iulie 2017, în timpul unui amical cu Bremen. Trăiește, dar a rămas cu leziuni cerebrale, stă în pat, nu se poate mișca, nu poate vorbi, nu poate mânca singur. Donny nu l-a uitat. Cumpărat de Man. United, și-a ales numărul 34, purtat de Appie la Ajax. „Este special pentru mine. Sunt foarte apropiat de familia lui", a spus internaționalul olandez la prezentare.

„Când aude vocea lui Donny, fiul meu tresare" 

Mohammed Nouri, tatăl lui Appie, a vorbit și el despre relația cu Van de Beek. „Când aude vocea lui Donny, fiul meu tresare. Deschide ochii, parcă îl caută", a declarat acesta la televiziunea națională NOS. „A fost foarte emoționat de transferul la Manchester, puteai vedea reacția lui din expresia feței. Noi toți suntem bucuroși pentru Donny. E o prietenie adevărată între el și Appie". 

Mohammed a dezvăluit că „Donny m-a sunat după ce a semnat să mă întrebe dacă aș fi fericit să-l văd jucând la United cu numărul 34. I-am răspuns că aș fi foarte mândru. Un gest minunat".

39 de milioane de europlătește Man. United pentru Donny van de Beek, sumă ce poate crește cu bonusuri până la 44 de milioane

15 meciuri oficialea jucat Abdelhak Nouri pentru Ajax în sezonul 2016-2017

Citește și alte știri din Premier League:

Van Dijk strigă adunarea la Liverpool: „Fără panică! Am pierdut Supercupa, dar putem lua iar titlul”

Victor Lindelöf prinde hoțul! Cum a salvat fundașul lui Manchester United o bătrână de 90 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează