INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Este oficial! Martin Braithwaite, transferat de Barcelona pentru a-l înlocui pe Dembele

Articol de GSP - Publicat joi, 20 februarie 2020 16:36

Barcelona a anunțat astăzi transferul lui Martin Braithwaite (28 de ani) de la Leganes.

Danezul a fost adus de către catalani ca un „medical joker”, ca urmare a absenței îndelungate a francezului Ousmane Dembele (22 de ani) și a atacantului uruguayan Luis Suarez (33 de ani).

Braithwaite, la Barcelona, clauză de 300 de milioane de euro!

Braithwaite a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2024 și va avea o clauză de reziliere imensă: 300 de milioane de euro.

18 milioane de euroeste suma plătită de Barcelona pentru versatilul Braithwaite, care poate evolua atât ca atacant, mijlocaș ofensiv, cât și ca extremă stânga.

Barcelona nu plănuia să transfere un atacant în această iarnă, însă accidentarea lui Ousmane Dembele le-a forțat mâna oficialilor campioanei Spaniei. Francezul a fost operat și nu va mai putea juca în acest sezon.

Barcelona a primit acordul ligii spaniole de fotbal pentru a realiza un transfer de urgență, după ce a demonstrat faptul că Dembele va lipsi timp de 6 luni.

8 goluri în 27 de meciuria reușit Braithwaite pentru Leganes în acest sezon

Braithwaite a fost transferat de Leganes de la Middlesbrough în iulie 2019, pentru 5 milioane de euro. Danezul a mai evoluat în cariera sa la Bordeaux, Toulouse și Esbjerg.

Braithwaite, mesaj pentru fanii Barcelonei

„Sunt foarte entuziasmat. Un vis din copilărie a devenit realitate. Cred că oricine joacă fotbal visează să ajungă la Barcelona. Este un club cu foarte multă presiune și foarte multe așteptări, sunt aici să încercăm să câștigăm tot ce este posibil. Sunt un jucător tehnic, foarte rapid, puternic, aș spune că cel mai bun atribut al meu este inteligența: mă mișc foarte inteligent, încerc să devin mai bun în fiecare zi. Și, bineînțeles, sunt un marcator și sunt aici să marchez goluri. Sunt alături de poate cel mai bun jucător din istorie (n.r. Messi) și sunt foarte entuziasmat să joc alături de el și să pot spune că am fost coechiperul său”
- Martin Braithwaite

articol de Daniel Grigore

🗣 @MartinBraith: 'I hope to score lots of goals' pic.twitter.com/9jUMAPwzzs

— FC Barcelona (@FCBarcelona) February 20, 2020

Citește și:

Erling Braut Haaland a fost la un pas de AS Roma! Monchi s-a opus transferului!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează