INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AFACERE

EXCLUSIV Valerii Moraru a mai cumpărat un club din Europa și se va lupta la titlu » Primul transfer e din Giulești

Valerii Moraru
Valerii Moraru

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 iunie 2015 09:56

Valerii Moraru a dat lovitura! Pe lîngă clubul Rapid, pe care-l deține de mai bine de un an, acum a cumpărat și formația Zimbru Chișinău.

UPDATE 13:10

Ștefan Stoica va fi noul antrenor al celor de la Zimbru. Acesta a mai pregătit printre altele pe Steaua, Omonia Nicosia și Universitatea Craiova. Ultima dată a fost translatorul lui Oleg Protasov la Astra. De echipă se va ocupa fiul lui Valerii Moraru care va fi prezent mîine la reunire, unde se va hotărî și jucătorii care vor veni și care vor pleca. Rui Miguel, mijlocaș care în retur a evoluat la Rapid, are șanse foarte mari să ajungă la formația condusă de familia Moraru!

Știrea inițială

Surse GSP.ro anunță că patronul giuleștenilor a reușit alături de alți oameni de afaceri din Rusia să pună mîna pe echipa de fotbal din Republica Moldova.

Principalul obiectiv al formației care a încheiat ultimul sezon pe locul 6, cu 27 de puncte este de a cîștiga titlul.

De altfel, în urmă cu o lună, patronul moldovean al celor de la Rapid anunța că formația giuleșteană va avea un parteneriat cu Zimbru Chișinău, iar jucătorii care nu prind primul "11" în România vor merge la formația moldavă.

Zimbru, înființată în anul 1947, este singura formație din Moldova care a evoluat în prima ligă din URSS. Cea mai bună performanță a fost locul 6, obținut în 1956. Noua parteneră a Rapidului a cîștigat 8 titluri în Moldova, ultimul în 2000, iar în sezonul acesta a fost aproape de o calificare în grupele Europa League, fiind eliminată în play-off de PAOK Salonic, după 1-0 şi 0-4.

Valerii Moraru n-a putut fi însă contactat pentru a-și oferi punctul de vedere în legătură cu acest subiect.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
zecs93
zecs93  •  18 Iunie 2015, 00:24

Si de ce nu a venit cu cumparatori aia rusi si aici la Rapid !!! E clar ca e pe cale de a fugi din Giulesti moldoveanu !!!

andyandrei2015
andyandrei2015  •  17 Iunie 2015, 23:15

stiam ca asta lasa rapid de izbeliste,e noul cristescu

mal.
mal.  •  17 Iunie 2015, 19:35
Postat de sorinule76 pe 17 Iunie 2015, 17:37

Pentre Mal. Cată geografie cunosti? Dacă Moldova nu este in continentul numit Europa atunci in ce continent este? Omul a spus Europa nu UE. Haide ciao.

Sorinule76 " ai furat-o cu amândouă mâinile"! Comentariului meu era metaforic; regret că nu ai înțeles. Mai înțelept era să taci, ocazie pe care ai pierdut-o dorind sa arăți că știi că Moldova este dincoace de Urali. Păcat... Ehehehe... Chiar așa cum zici: Haide Ciao!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează