INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Cazare inedită pentru CM 2022 » Fanii vor sta în corturi în deșert la Mondial?!

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 04 noiembrie 2021 14:24 / Actualizat joi, 04 noiembrie 2021 17:35

Pentru un Mondial inedit ar putea exista și locuri de cazare nemaivăzute la un turneu final. Suporterii ar putea locui în tabere în deșert anul viitor, în Qatar.

Primul Campionat Mondial organizat spre finalul anului (21 noiembrie-18 decembrie 2022) va fi cu totul special. Inclusiv pentru sutele de mii de fani care își vor însoți naționalele în Qatar. 

Organizatorii: „Spectatorii vor putea cunoaște mai bine cultura arabă”

Fatma Al-Naimi, director executiv de comunicații al Comitetului de Organizare pentru CM 2022, a dezvăluit că fanii vor putea locui și în deșert în timpul turneului final. 

„Căutăm cea mai bună soluție pentru fiecare. Vor fi mai multe opțiuni pentru suporteri pe perioada turneului: hoteluri, hoteluri plutitoare, apartamente. Vor avea și ocazia de a sta în tabere în deșert, pentru a cunoaște mai bine cultura arabă", a spus Fatma.

Revoluție la CM 2022?! Cipuri în tricourile fotbaliștilor

Fotbaliștii ar putea purta la Campionatul Mondial din Qatar tricouri care să ajute la eliminarea erorilor și la luarea deciziilor 100% corecte de către VAR la pozițiile afară din joc.

Fotbalul intră tot mai mult în era tehnologiei și inovațiile își fac loc și în arbitraj. În dorința de a elimina erorile și la ofsaid, e posibilă automatizarea la capitolul controversat în ultima vreme. FIFA evaluează ca, la Cupa Mondială de la anul, VAR-ul să treacă la următorul nivel.

Revoluție la CM 2022?! Cum vrea FIFA să îmbunătățească VAR-ul la Mondialul din Qatar: cipuri în tricourile fotbaliștilor
CM 2022
Revoluție la CM 2022?! Cum vrea FIFA să îmbunătățească VAR-ul la Mondialul din Qatar: cipuri în tricourile fotbaliștilor

Președintele Gianni Infantino și șeful dezvoltării globale al forului mondial, Arsène Wenger, au ridicat recent problema și, potrivit brazilienilor de la „Universo”, proiectul ar fi demarat, cu cel puțin cinci companii dezvoltând un sistem electronic pentru detectarea ofsaidului. Totul se bazează pe un cip inserat în tricourile jucătorilor.

Tehnologia va permite transmiterea informației asupra poziției jucătorilor în teren și va fi transmisă în timp real unui computer. Pe monitorul din camera VAR va apărea locul exact în care se afla cel ce pasează balonul și cel care îl primește, iar sistemul va semnaliza automat dacă a fost sau nu infracțiune.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Barcelona și Al Sadd, întâlnire decisivă pentru Xavi » Antrenorul pune presiune: „Vreau să revin acasă!”

Revolta fetei cu dublă personalitate: cine este Abby Wambach, campioana care a învins suferința

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează