INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AZERBAIDJAN

După un nou eșec acasă cu Neftchi, fanii i-au cerut demisia lui Mutu: „Nu înțeleg ce se întâmplă!”

Adrian Mutu, desființat în Azerbaidjan. Foto: Imago Images
Adrian Mutu, desființat în Azerbaidjan. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 18:00 / Actualizat sambata, 11 noiembrie 2023 18:19

Adrian Mutu (44 de ani) își asumă responsabilitatea pentru eșecul contra lui Sumqayit în meciul de la Baku (1-2), însă nu renunță la post. „Nu pricep de ce nu avem aceleași rezultate bune acasă, ci doar în deplasare. Mă așteptam la mai mult de la jucătorii cu experiență și cei din atac! Mai am nevoie de timp să clădesc echipa”.

Adrian Mutu a suferit al doilea eșec la rând în campionatul din Azerbaidjan și al treilea în ultimele patru etape. Echipa pe care o pregătește, Neftchi, a cedat acasă (1-2) în fața celor de la Sumqayit, după ce a condus la pauză cu 1-0. Antrenorul român a căzut cu Neftchi pe locul 6, cu 18 puncte, la șase „lungimi” de liderul Zira, ce are un meci mai puțin disputat. 

Presa de la Baku, sfat pentru Adrian Mutu: „Ar trebui să corecteze în iarnă greșelile făcute la transferurile lui Neftchi”
AZERBAIDJAN
Presa de la Baku, sfat pentru Adrian Mutu: „Ar trebui să corecteze în iarnă greșelile făcute la transferurile lui Neftchi”

La finalul partidei, fanii trupei din Baku i-au cerut demisia lui Mutu. „Suporterii sunt liberi să-și exprime opiniile. Eu nu pot să comentez. Dacă crede cineva că eu sunt cea mai mare problemă, sunt îndreptățiți s-o facă. Îmi asum toată responsabilitatea!”, a declarat tehnicianul de 44 de ani pentru publicația Futbol Xeber.

Discrepanță mare între rezultate acasă-deplasare!

Mutu pare confuz și șocat de alternanța rezultatelor și de contrastul între scorurile înregistrate în deplasare și cele de pe teren propriu: „Nu știu ce să vă spun. Aveam oportunitatea de a câștiga și să urcăm în clasament, însă nu am fost în stare. Încă nu înțeleg de unde această discrepanță între cum evoluăm «afară» și cum ne prezentăm acasă. Nu pricep ce se întâmplă. 

Am luat 14 puncte în deplasare, 4 acasă. Cred că factorul reprezentat de fani trebuie să joace un rol important, să pună presiune pe adversar, nu invers. Mă așteptam la mai mult de la fotbaliștii cu experiență și de la cei din atac. Am pierdut toate duelurile și poate de aceea ne-au învins".

Adrian Mutu cere în continuare răbdare pentru a construi echipa

Tehnicianul român caută scuze pe aceeași idee că nu Neftchi e încă în construcție: „O nouă echipă cere timp, dar noi alternăm evoluțiile, când sus, câd jos. Nu pricep ceea ce ni se întâmplă acum. Ar trebui ca discrepanța să fie pe dos. Pe teren propriu ar trebui să te simți mai protejat, sunt îngrijorat din motivul acesta. Jucătorii mei trebuie să înțeleagă că dacă joacă la Neftchi să dea mai mult pe teren".

Mutu a dezvăluit că antrenorul oaspeților i-a înjurat pe elevii săi: „Jucătorii mei au fost constant insultați de Samir Abasov. A făcut un teatru ieftin și povestea se repetă, a procedat și la Sumqayit la fel. El este antrenorul principal și trebuie să dea un exemplu echipei. Poți pierde sau învinge, dar în principal este nevoie de fair-play”.

Toată lumea știe cum am început sezonul. Am nevoie de timp să cunosc liga. Îmi asum toată responsabilitatea, toată lumea are așteptări mari și multe dorințe. Sngurul lucru pe care îl putem face e să muncim și să recuperăm terenul pierdut.

- Adrian Mutu, antrenor Neftchi

Citește și:

Marius Șumudică, la a treia victorie la rând » Maxim și Drăguș au marcat pentru succesul lui Gaziantep
TURCIA
Marius Șumudică, la a treia victorie la rând » Maxim și Drăguș au marcat pentru succesul lui Gaziantep
La două săptămâni după ce a leșinat pe teren, Bas Dost a fost externat: „Acum mă voi recupera liniștit”
ȚĂRILE DE JOS
La două săptămâni după ce a leșinat pe teren, Bas Dost a fost externat: „Acum mă voi recupera liniștit”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ssLazio
ssLazio  •  11 Noiembrie 2023, 22:04

A venit și momentul ala in care îngâmfatul asta a ajuns in poziția in care nu-l mai pot salva alții, asa cum s-a întâmplat cat timp era in activitate. Nu are cum sa se implice nici Popescu, nici Becali, nici Gheara, nici Piturca, nici Mircea Sandu. E pe forte proprii si ne cam dam seama cat de mic antrenor este.

VanBasten1989
VanBasten1989  •  11 Noiembrie 2023, 21:33

Sunt curios pe ce loc ar fi fost Rapidul cu Mutulica la butoane.

RobertMoro1975
RobertMoro1975  •  11 Noiembrie 2023, 18:39

Eee , ce să se întâmple Adrian .... ești foarte slab ca antrenor și nu se poate întâmple nimic bun .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează