INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Federația din Italia nu iartă pe nimeni: cine trișează e exclus! + Cum se decide titlul dacă Serie A se oprește până pe 10 iulie

Juventus și Lazio luptă pentru câștigarea Serie A // FOTO: Guliver/GEttyImages
Juventus și Lazio luptă pentru câștigarea Serie A // FOTO: Guliver/GEttyImages

Articol de - Publicat marti, 09 iunie 2020 11:28

Federația din Italia amenință echipele ce ascund cazuri pozitive și impune criteriile sportive pentru a stabili ierarhia în Serie A, ultima soluție fiind aplicarea unui complicat algoritm.

Federația a câștigat (la scor) duelul cu Liga în a-și impune criteriile după care se va relua sezonul în Serie A. Italienii se asigură cu soluții de rezervă în cazul în care campionatul s-ar întrerupe iar, mizând pe criteriile sportive și respingând varianta Ligii de a stabili campioana la „masa verde" și a „îngheța" retrogradările. S-au adoptat pedepse dure pentru cine nu respectă normele sanitare!

Algoritmul nu dă titlul!

1. Planul B

Dacă stopul din cauza virusului apare până pe 10-15 iulie, competiția va continua cu „play-off" și "play-out", sistemul eliminatoriilor directe urmând a fi decis cel mai târziu pe 20 iunie.

2. Planul C

Dacă nu mai rămâne timp suficient pentru disputarea acestor mini-turnee, se trece la aplicarea unui algoritm, ce nu stabilește însă campioana, ci numai ordinea în top. Formula va ține cont de o serie de parametri, între care media punctelor în jocurile de acasă, în deplasare și câte partide mai erau de disputat. Abia apoi, la egalitate, departajarea între echipe se face la "directe" și cu media golurilor/meci marcate ori primite până atunci, iar ultima soluție va fi tragerea la sorți.

„Este ca și cum ai truca un meci"

3. Excludere

Cine va fi depistat că trișează poate fi eliminat din campionat. „E ca și cum ai truca un meci", explică Gazzetta dello Sport. Echipele n-au voie s-ascundă cazurile pozitive (testele se fac la 4 zile), să încalce protocolul punând în pericol sănătatea propriilor jucători și a adversarilor.

4. Mercato

Fereastra estivală pentru transferuri se mută între 1 septembrie și 5 octombrie, după decalarea startului în următorul sezon. Iar la iarnă, se va deschde, normal, pe 4 ianuarie 2021. 

124 de meciuriinclusiv cele patru restanțe mai sunt de jucat în Serie A. Restartul e pe 20 iunie, cu Torino – Parma

VIDEO Adevăratul motiv pentru care Cosmin Contra a plecat de la AC Milan: „Este cel mai mare regret al carierei”

Citește mai multe știri din Serie A:

Juventus a căzut de acord cu atacantul rivalei din Serie A!

EXCLUSIV VIDEO Ce s-a întâmplat după bătaia dintre Contra și Davids: „Jucătorii lui Milan și Inter m-au aplaudat în picioare în avion! Vieri se urcase pe scaune și urla: «Contra e o legendă!»”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează