INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Arbitrul de la meciul controversat dintre Dortmund și Bayern povestește prin ce a trecut: „Soția a plâns. E greu de suportat”

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 12:39 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 17:46

Arbitrul derby-ului Dortmund - Bayern 2-3, Felix Zwayer, a povestit cum i s-a transformat viața după ce, în urma deciziilor luate în timpul meciului, a primit amenințări cu moartea.

Felix Zwayer a arbitrat ultima oară în Bundesliga pe 4 decembrie 2021, derby-ul Borussia Dortmund - Bayern Munchen 2-3. Iar în Europa a fluierat, trei zile mai târziu, o partidă de Europa League. De atunci, a luat pauză de la fotbal. Forțată! 

UPDATE Plângere penală împotriva lui Jude Bellingham, după acuzele la adresa lui Felix Zwayer, care a condus meciul Dortmund - Bayern » Arbitrul a intrat în direct la TV și și-a explicat deciziile
BUNDESLIGA
UPDATE Plângere penală împotriva lui Jude Bellingham, după acuzele la adresa lui Felix Zwayer, care a condus meciul Dortmund - Bayern » Arbitrul a intrat în direct la TV și și-a explicat deciziile

Într-un interviu acordat postului Sky Germania, „centralul” berlinez a povestit cum i-a fost dată peste cap viața după ce mijlocașul Borussiei, Jude Bellingham, nemulțumit cu două dintre deciziile luate de el în „Der Klassiker”, a făcut o afirmație gravă: „Îi oferi cel mai mare meci al Germaniei unui arbitru care a fost implicat în aranjarea unor partide?! La ce vă așteptați?!”

Aluzia la rolul avut de Zwayer în scandalul „Robert Hoyzer”, din 2005, l-a costat pe Bellingham 40.000 de euro. Dar arbitrul FIFA trăiește de atunci un coșmar: „Pe contul de e-mail de la serviciu am primit numeroase mesaje incredibile și greu de gestionat. Poliția din Berlin mi-a scris că a fost și o amenințare cu moartea împotriva mea, pe internet. Sunt lucruri pe care nu le-am putut ascunde de soția mea, mai ales pentru că m-au afectat enorm.” 

Berlinezul, agent imobiliar în viața de zi cu zi, nu s-a oprit aici în fața camerei de luat vederi: „Ce se întâmplă când, trei zile mai târziu, ești programat la un meci internațional, soția te conduce la ușă, ca să-și ia la revedere ca în ultimii 10, 15 ani, dar acum izbucnește în plâns? Și nu fiindcă-i va fi dor de mine cât voi fi plecat, ci pentru că-și face griji pentru mine și pentru ce se poate întâmpla acasă? Aceasta este o situație greu de suportat, ca să fiu sincer.”

Felix Zwayer: „N-am luat bani”

Felix Zwayer a vorbit la Sky și despre scandalul „Robert Hoyzer”. În 2005, deși a participat la devoalarea blaturilor făcute de fostul său coleg, Zwayer a fost acuzat că a luat și el bani, ca și Hoyzer: „Nu mi s-au oferit niciodată bani, niciodată nu mi s-a spus în mod evident despre vreo aranjare de meciuri intenționată sau efectuată. Nu am primit niciodată bani de la Robert pentru vreo implicare în vreo manipulare a unui joc. Și nici de la altcineva.”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Cum s-a votat: Lewandowski, cel mai bun și pentru căpitani, și pentru selecționeri, și pentru jurnaliști! Doar fanii l-au ales pe Messi

S-a stins Paco Gento, legenda lui Real Madrid » Singurul fotbalist cu 6 titluri de campion european + Amintiri cu Dobrin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează