INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

#FootballLeaks #EICFootball Dezvăluirile șocante au alertat autoritățile din Spania: "Cristiano va fi investigat de Fisc"!

Atât mai lipsea ca să scap neprins! Asta pare să spună Cristiano Ronaldo // FOTO Guliver/GettyImages
Atât mai lipsea ca să scap neprins! Asta pare să spună Cristiano Ronaldo // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat duminica, 04 decembrie 2016 00:00

Dezvăluirile șocante de ieri, bazate pe documentele Football Leaks, au alertat autoritățile spaniole, care au anunțat o anchetă împotriva lusitanului. Ronaldo a păcălit Fiscul în 7 ani cu 150 de milioane de euro!

Acum, Cristiano chiar e în primejdie. Îi va fi greu să mai scape o dată de auditul Fiscului spaniol. Ieri, 60 de jurnaliști de la 20 de publicații europene care investighează cea mai mare scurgere de date din istoria sportului, dosarul " Football Leaks", au publicat simultan dintr-o parte în alta a continentului subiectul " Ronaldo". Inclusiv Gazeta Sporturilor.

Banii dispăruți în "labirintul" creat în paradisul caraibian
În ultimii șapte ani, de când e la Real Madrid, lusitanul a fentat permanent statul iberic, ascunzând în companii-paravan nu mai puțin de 150 de milioane de euro. A profitat de "labirintul" creat de impresarul său, Jorge Mendes, o structură cu centrul în paradisul fiscal caraibian. Acolo au dispărut banii. Și s-au oprit în conturile din băncile elvețiene.

74.700.000 €a câștigat CR7 vânzându-și drepturile de imagine pentru 2015-2020 prin două firme din Insulele Virgine Britanice: Arnel și Adifore

S-a întâmplat în decembrie 2014, exact înainte să expire regimul fiscal îngăduitor. Numai din acest truc și tot ar fi evitat impozitarea a 35 de milioane.

74.800.000 €obținuse portughezul și între 2009 și 2014, tot din drepturi de imagine

Bani făcuți nevăzuți printr-o altă companie-paravan din Insulele Virgine Britanice: Tollin Associates Ltd.

În total, 149,5 milioane. Pe care ancheta Fiscului din 2015 nu i-a descoperit. Și au rămas netaxați!

"Informațiile noastre coincid cu ce a publicat presa"

Ieri, după dezvăluirile European Investigative Collaborations, un oficial al Guvernului spaniol a reacționat. Avertizând că triplul Balon de Aur e în vizor.

"Informațiile deținute de Ministerul de Finanțe coincid cu ce a publicat presa. Fiscul e o agenție extrem de profesionistă și va face o investigație", a anunțat la postul de radio Cadena Cope Jose Enrique Fernandez de Moya, secretar de stat în Ministerul de Finanțe. "Ronaldo va fi anchetat la fel cum se procedează și în cazul spaniolilor".

Impresarul neagă că Mourinho și Ronaldo au trișat

Compania lui Jorge Mendes, Gestifute, îi apără pe cei doi, susținând că "acuzațiile presei sunt nefondate. Și Cristiano Ronaldo, și Jose Mourinho și-au respectat obligațiile fiscale față de autoritățile spaniole și britanice". În același timp, impresarul portughez dezminte: "Gestifute, clienții și consilierii săi nu au creat, organizat și elaborat, direct sau indirect, structuri fiscale pentru a facilita evaziunea prin intermediul paradisului fiscal".

Barcelona cere procurilor aceeași duritate ca în cazul Messi
Ieri, după ce a aflat din presă de evaziunea fiscală făcută de Ronaldo, un oficial al Barcelonei a declarat că așteaptă ca autoritățile iberice să trateze acest caz foarte dur. "Să fie neiertători, la fel cum l-au tratat și pe Leo Messi", a afirmat Carles Villarubi, vicepreședintele clubului catalan. Messi a fost condamnat la 21 de luni de închisoare cu suspendare și la o amendă de două milioane de euro pentru o evaziune de 4,1 milioane!

Jurnaliștii spanioli amenințați

El Mundo face parte din European Investigative Collaborations (EIC), consorțiul media care a cercetat documentele Football Leaks. Și sâmbătă, cotidianul madrilen a scris povestea fraudei lui Cristiano Ronaldo. Înainte însă, jurnaliștii săi ar fi primit mai multe amenințări, potrivit sport.es, pentru a nu publica informațiile care dezvăluiau că portughezul driblase Fiscul cu 150 de milioane!

Bazat pe documente Football Leaks obținute de revista germană Der Spiegel și oferite spre cercetare către European Investigative Collaboration.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează