INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Bundesliga, la fel ca Liga 1 » Nemții vor să schimbe formatul competiției: „E un sistem împotriva lui Bayern!”

FOTO: Imago-Images
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat marti, 15 februarie 2022 18:39 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 19:57

Donata Hopfen, conducătoarea Ligii Profesioniste de Fotbal din Germania, ia în calcul schimbarea sistemului competițional din Bundesliga. 

Dominația totală a lui Bayern Munchen, 9 titluri consecutive cucerite în Bundesliga, poate aduce o schimbare istorică. 

Thomas Muller și soția lui, acuzați de cruzime: „Rănile erau evitabile. Dar ei urmăresc doar profitul”
GERMANIA
Thomas Muller și soția lui, acuzați de cruzime: „Rănile erau evitabile. Dar ei urmăresc doar profitul”

Liga analizează dacă trecerea la un sistem cu play-off și play-out, asemănător cu cel din Liga 1, ar aduce beneficii fotbalului din Germania. 

Bundesliga vrea să treacă la sistemul cu play-off

Donata Hopfen a fost cea care a deschis subiectul, într-un interviu acordat celor de la Bild: „Dacă play-off-ul ne va ajuta, atunci cu siguranță vom discuta despre asta”. 

Oliver Kahn, conducătorul campioanei Bayern, s-a declarat încântat de această variantă: „Modelul din alte țări, cu play-off, mi se pare foarte interesant pentru Bundesliga. Ar atrage și mai mult fanii. Mi se pare logic. Bayern este mereu deschisă la noi idei”.

„E un sistem împotriva lui Bayern!”

Uli Hoeness, fostul președinte al lui Bayern, are o opinie diferită de cea a lui Kahn: „Mi se pare ridicol. Cine e mai bun după 34 de etape merită să câștige titlul! Asta e doar o lege împotriva lui Bayern, nu are nicio treabă cu altceva”.

În acest moment, Bundesliga are în componență 18 formații, iar formatul competițional este unul clasic, 34 de etape, tur-retur. Inițiatorii noii propuneri nu au făcut precizări cu privire la numărul de echipe din posibilul viitor format.

Nemții îl vor, noi îl contestăm

Din 2015, Liga 1 a trecut la sistemul competițional cu play-off și play-out. Ideea a fost contestată în acel moment. Chiar și acum există nume importante din fotbal consideră formatul unul greșit. 

Foarte rău sistemul competiţional. Eu nu am auzit în nici o ligă din lume de așa ceva. O să fie un fiasco. Cei de la LPF nu sunt săntoşi la cap pentru că vor să reducă punctele în play-off. Este un sistem greşit. Elveţia şi Rusia au renunţat la acest sistem, iar în Belgia este un fiasco. Calitatea campionatului va scădea mult, iar meciurile nu vor mai fi interesate de meciuri, iar banii din drepturile TV vor scădea
- Drumitru Dragomir, fost președinte al LFP

Nu mi se pare corect actualul sistem de desfășurare a campionatului, nu mi se pare normal, dar trebuie să-l acceptăm. Este un sistem care…. Bine, mie mi-ar plăcea să fie un sistem cu play-off și cu play-out, dar să rămână fiecare cu punctele lui. Așa da, așa ar fi normal, oriunde în lume. 

Dacă ai implementa un astfel de sistem într-o țară precum Anglia, Italia, Germania sau Spania, ar râde toată lumea. Cum, tu muncești, faci puncte și după aceea vin alții și ți le înjumătățesc? Nu mi se pare normal. 100% nu este normal.
- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Lucescu poate antrena la toate cele trei mari puteri ale Turciei!

Ajax sub asediu! Van der Sar a vrut să-și dea demisia! » Întrebări despre bonusul lui Overmars

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
alenb
alenb  •  16 Februarie 2022, 03:29
Postat de fzoltan pe 15 Februarie 2022, 21:45

Uitati un lucru esențial- playoff este ok sa se joace dar....NICIUNDE in lumea asta unde se intră in playoff NU se înjumătățesc punctele! Asta reproșează DP cand este impotriva acestui sistem ...made in RO :)

Se injumatatesc punctele si in Belgia, Serbia, Austria.

liviuemil
liviuemil  •  15 Februarie 2022, 22:55
Postat de fzoltan pe 15 Februarie 2022, 21:45

Uitati un lucru esențial- playoff este ok sa se joace dar....NICIUNDE in lumea asta unde se intră in playoff NU se înjumătățesc punctele! Asta reproșează DP cand este impotriva acestui sistem ...made in RO :)

Nu e mai usor (si corect) sa spui NICAIERI in loc de "niciunde" ????

fzoltan
fzoltan  •  15 Februarie 2022, 22:21
Postat de robotzel pe 15 Februarie 2022, 21:53

Ba uite că în Belgia se înjumătățesc punctele, *** de *** ce ești iar Belgia are un campionat de 1000 ori mai bun decât noi. ***

Civilizatie, mon cher :)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează