INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI UCRAINA

Doi foști fotbaliști din Donețk, victime în războiul din Ucraina » Unul a rămas fără picioare, în timp ce un altul a fost ucis!

Oleksandr Voskoboynik, Foto: Instagram // oleksandr.voskoboynik
Oleksandr Voskoboynik, Foto: Instagram // oleksandr.voskoboynik

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 14:52 / Actualizat joi, 26 mai 2022 15:38

Oleksandr Voskoboynik, fost jucător la Șahtior, a rămas fără picioare în urma războiului din Ucraina, în timp ce Vadym Solodky, un fost fotbalist care a evoluat la Metallurg Donețk, a fost ucis în timpul conflictului militar.

După ce Federația Rusă a invadat Ucraina pe 24 februarie, mai mulți sportivi sau foști sportivi ucraineni s-au alăturat forțelor armate ale țării lor, în încercarea de a-i opri pe invadatori. Mulți dintre ei au fost capturați de inamic și uciși ulterior.

Irina Begu, aproape de descalificare la Roland Garros: racheta aruncată de româncă a aterizat în tribune și a fost la un pas să lovească un copil
ROLAND GARROS
Irina Begu, aproape de descalificare la Roland Garros: racheta aruncată de româncă a aterizat în tribune și a fost la un pas să lovească un copil

Doi foști fotbaliști ucraineni, victime ale războiului

Situația este din ce în ce mai dramatică, iar numeroase vieți se pierd în fiecare zi, victimele provenind inclusiv din lumea sportului. Cei doi foști fotbaliști au fost prinși pe străzile din Donbas de armata Federației Ruse și obligați să lupte de partea sa împotriva Ucrainei.

Anunțul a fost făcut de cunoscutul comentator sportiv rus Alexei Andronov. „Vadym Solodky a fost ucis, în timp ce Oleksandr Voskoboynik a rămas fără picioare. Ambii au fost spulberați pe străzile din Donețk. Îi cunoșteam personal”, a spus comentatorul, potrivit presei din Ucraina.

Un fost campion ucrainean la box, ucis pe front de militarii ruși

Oleg Prudky, un fost campion ucrainean la box amator, a fost și el ucis pe front, în războiul dintre țara sa și Rusia.

Federația de box din Cherasky, regiunea sa, a anunțat vestea într-o postare pe Instagram: „O altă tragedie în familia noastră. Unul dintre cei mai buni boxeri din regiunea Cherkasy, Oleg Prudky, a murit în Est... Familia boxerilor din regiunea Cherkasy își exprimă sincerele condoleanțe familiei și prietenilor. Odihnește-te în pace!”.

Citește și:

Drama din spatele discursului care a răscolit o lume întreagă » Tatăl antrenorului de la Golden State a fost asasinat de teroriști

Andy Robertson, înainte de barajul Scoția - Ucraina: „Toată lumea va ține cu ei, dar trebuie să lăsăm sentimentele deoparte”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează