GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TRAGEDIE

Drama din spatele discursului care a răscolit o lume întreagă » Tatăl antrenorului de la Golden State a fost asasinat de teroriști

Steve Kerr
Steve Kerr

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 11:45 / Actualizat joi, 26 mai 2022 11:48

Steve Kerr (56 de ani), autorul unui monolog răscolitor în urma masacrului din Texas, a trecut printr-o dramă personală în urmă cu aproape 40 de ani. Tatăl antrenorului de la Golden State Warriors, Malcolm, a fost ucis de teroriștii islamici.

  • Context: Marți, un tânăr de 18 ani a deschis focul asupra elevilor și profesorilor dintr-o școală primară din Texas. 
  • 19 copii și doi adulți au murit în urma masacrului. Atacatorul a fost, de asemenea, ucis.

Declarațiile lui Steve Kerr ca urmare a masacrului din Uvalde, Texas, au mișcat o lume întreagă.

La conferința de presă dinaintea meciului echipei sale cu Dallas Mavericks, Kerr, vizibil afectat, a lovit în masa de conferințe și a cerut ca politicienii să ia măsuri pentru a evita repetarea unor astfel de cazuri:

Am obosit să mă trezesc dimineața și să fiu nevoit să ofer condoleanțe familiilor devastate de tragediile acestea. Sunt sătul de momentele de reculegere. Ajunge!”

Detaliul spectaculos remarcat de un arbitru american la prestația lui Istvan Kovacs în finala Conference League: „Priviți cum îi lasă în urmă!”
AS ROMA - FEYENOORD
Detaliul spectaculos remarcat de un arbitru american la prestația lui Istvan Kovacs în finala Conference League: „Priviți cum îi lasă în urmă!”

Tatăl lui Steve Kerr, antrenorul Golden State Warriors, a fost împușcat mortal

Cuvintele lui Steve sunt cu atât mai semnificative având în vedere că și-a pierdut tatăl, Malcolm, în urma unui atac terorist. Pe 18 ianuarie 1984, Malcolm Kerr, profesor la Universitatea Americană din Beirut, a fost împușcat în cap de două ori de către doi membri ai grupului intitulat „Jihadul Islamic”.

Steve Kerr a povestit în documentarul „The Last Dance” cum a primit tragica veste: „Am fost sunat în miez de noapte de un prieten de familie. Suna telefonul în dormitor la ora trei dimineața, știam că s-a întâmplat ceva”.

„Baschetul a fost singurul lucru pe care l-am putut face pentru a-mi distrage atenția de la ceea ce se întâmplase. Așa că am mers la antrenament chiar a doua zi, nu știam ce altceva să fac”, a mai povestit el, citat de Marca. Steve avea 19 ani atunci când tatăl i-a fost împușcat.

Steve Kerr a activat ca jucător între 1988 și 2003, iar din 2014 a început să antreneze. Încă de atunci conduce echipa Golden State Warriors, alături de care a cucerit 3 titluri de campion în NBA (2015, 2017 și 2018.

În 2016 a fost numit antrenorul anului în NBA și face parte din topul celor mai buni 15 antrenori din istoria campionatului american de baschet.

VIDEO » Discursul lui Steve Kerr cu privire la masacrul din Texas

Citește și: 

Au anulat un Mare Premiu din calendarul MotoGP: „Suntem obligați să luăm această decizie”

Povestea inedită a adolescentei care o înfruntă pe Simona Halep: „Eram un copil gras și mă îmbolnăveam foarte des”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
Final_Judge
Final_Judge  •  26 Mai 2022, 13:21

Unii sunt antrenori, unii matematicieni, altii politicieni. Fiecare are o specialitate si o expertiza diferta, in domeniul sau de activitate. Ar fi de preferat, de bun simt si o dovada de respect ca antrenorii sa antreneze si sa discute despre meseria lor, nu despre meseriile altora, asupra, carora, nu au nicio expertiza recunoscuta de o institutie de licentiere in domeniul respectiv. Astfel, daca tu nu ai studii politice, taci *** *** cand se impusca lumea, din respect pentru propria ta persoana si pentru cei disparuti dintre noi, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează