INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Fotbaliștii din Bundesliga ar putea evolua cu măști » Meciurile vor fi oprite dacă unui fotbalist i-ar aluneca protecția facială

Fotbaliștii din Bundesliga ar putea evolua cu măști faciale atunci când campionatul se va relua // sursă foto: Guliver/gettyimages +32   FOTO
Fotbaliștii din Bundesliga ar putea evolua cu măști faciale atunci când campionatul se va relua // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 21:11

Bundesliga este aproape de a lua o decizie uriașă: fotbaliștii ar putea fi obligați să poarte măști de protecție în timpul meciurilor, care ar fi întrerupte dacă oricărui jucător i-ar aluneca masca.

Publicația Spiegel Sports a dezvăluit că un set de planuri ale Ministerului Muncii din Germania, ajuns printr-o scurgere de informații în media, prevede ca jucătorii și arbitrii să fie echipați cu „protecție a nasului și a gurii, adaptată sportului”.

Conform planurilor, fotbaliști vor fi îndemnați să nu își atingă măștile în timpul meciului și să le protejeze în timpul sprinturilor și a duelurilor aeriene. De asemenea, toate meciurile ar fi oprite o dată la 15 minute, pentru ca jucătorii să înlocuiască măștile. În timpul acestor scurte pauze, jucătorii vor fi nevoiți să păstreze distanța de 1.5 metri între ei.

5.000 de euro amendă pentru nepurtarea măștilor în Bavaria

Bavaria, landul federal din sud-estul Germaniei, a luat o decizie majoră: cine nu va respecta regula privind purtarea măștilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19 ar putea fi amendat cu până 5.000 de euro.

Persoanele care utilizează mijloacele de transport în comun sau fac cumpărături în magazine fără a purta mască riscă să fie amendate cu 150 de euro, în timp ce amenzile mai mari le-ar fi acordate proprietarilor de magazine care nu se vor asigura că angajații lor poartă mască.

Bundesliga nu se mai reia pe 9 mai

Deși s-a vehiculat că Bundesliga va reveni pe 9 mai, miniștrii sportului din landurile germane consideră că jumătatea sau chiar sfârșitul lui mai ar fi potrivite pentru reluarea campionatului. Încă n-au OK-ul Ministerului Sănătății și vor să se consulte și cu cancelarul Angela Merkel, pe 30 aprilie. (Detalii aici)

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+28 FOTO

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri despre Budesliga și fotbalul european:

BUNDESLIGA. Primul antrenor pus în vremuri de pandemie. Singur în hotel, încă nu și-a cunoscut jucătorii de la Hertha Berlin

Răzvan Marin nu e campion! Întreaga stagiune din Olanda e anulată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
danbinci
danbinci  •  25 Aprilie 2020, 15:58

Vedeti dumneavoastra cat de rau este sa fi lovit cu leuca? Cum adica jucatorii sa joace cu masca? Mai oameni buni, fotbalul este o disciplina sportiva unde se depune mult efort, transpiri, te incalzesti, ai nevoie de aer pentru reoxigenare samd.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează