INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATENTAT LA BRUXELLES

Fotbalul se poate schimba radical după atentatul de la Bruxelles. Ce a anunțat ofițerul de securitate al federației suedeze: „Ar fi anormal să nu o facem”

Locul pe care a fost ucis fanul suedez, foto: Imago
Locul pe care a fost ucis fanul suedez, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 20:17 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 20:17

După ce doi fani suedezi au fost uciși de un terorist tunisian înaintea meciului cu Belgia de la Bruxelles, Martin Fredman a susținut că e posibil ca suporterii scandinavi să nu mai poarte niciodată în viitor tricourile echipei naționale la partidele din deplasare ale Suediei.

Luni seară, pe „Roi Baudouin", 400 de fani suedezi erau disperați aflând că doi compatrioți îmbrăcați în tricourile galben-albastre fuseseră împușcați și uciși în centrul Bruxelles-ului de teroristul tunisian. După ce meciul a fost suspendat definitiv, la pauză, suporterii scandinavi au coborât din tribune, întâlnindu-se într-o sală de la stadion cu jucătorii naționalei lor.

Mesaj categoric în scandalul FCSB - națională: „Unde e căpitanul FCSB?”
FCSB
Mesaj categoric în scandalul FCSB - națională: „Unde e căpitanul FCSB?”

Ofițerul de securitate al naționalei Suediei: „Nu suntem obișnuiți să fim ținte"

În acea noapte, și selecționata, și susținătorii săi au părăsit Belgia. „Le-am zis tuturor să-și dea jos tricourile galben-albastre înainte să plece", a declarat Martin Fredman, directorul de securitate al federației suedeze. Până la hotel și la aeroport, autocarele lor au fost păzite de trupele speciale ale poliției.

„Eu eram în ultimul autocar și acel sentiment, de a fi într-un bus păzit de atâția polițiști cu arme automate... Puțini dintre noi mai trăiseră așa ceva, iar eu am fost toată viața ofițer de poliție. Nu suntem obișnuiți să fim ținte", a adăugat Fredman.

„Teroristul a atacat direct suedezi. Ar fi anormal să nu le recomandăm să nu mai poarte tricoul Suediei"

Același director de securitate al forului nordic a spus ceva extrem de important în interviul pentru cotidianul Het Laatste Nieuws. Lumea fotbalului s-ar putea schimba radical după acest atentat.

Fredman a afirmat că, în viitor, e posibil ca fanii suedezi să nu mai poarte niciodată tricourile naționalei în deplasările alături de echipă. Nici să fie înfășurați în steagurile Suediei sau să le aibă prinse la gât și lăsate pe spate, precum o pelerină.

„Noi vom susține această măsură. Ar fi ciudat să nu o facem", a afirmat oficialul scandinav. „Teroristul a atacat direct suedezi, ar fi anormal ca noi să nu recomandăm să nu mai îmbrace tricourile Suediei la meciurile din străinătate".

Suedia și Danemarca, în alertă maximă încă din august

Revista Time a anunțat încă din luna august că Suedia și Danemarca erau în alertă maximă pentru un posibil atentat terorist împotriva cetățenilor lor. Arderea Coranului în aceste țări a provocat reacții furibunde în întreaga comunitate musulmană.

Moment istoric în fotbal » Tocmai au obținut prima victorie într-o campanie de calificare la Campionatul Mondial! Sărbătoare dezlănțuită în vestiar

Nicolo Fagioli și-a recunoscut vina și s-a înțeles cu procurorii » Ce pedeapsă va primi mijlocașul lui Juventus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
godot
godot  •  17 Octombrie 2023, 21:56

*** O să urmeze să nu mai meargă pe bulevarde principale, să nu mai fie blonzi, să poarte de fapt tricourile gazdei, să poarte cravată, ca să nu cumva să deranjeze niște *** pentru care doar glonțul e soluția

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

demostene1
demostene1  •  17 Octombrie 2023, 21:38

"Ofițerul de securitate al naționalei Suediei: „Nu suntem obișnuiți să fim ținte" " da, suedia care are cele mai mari statistici la violuri, crime si atacuri cu arme de foc din europa e surprisa acum

Vezi toate comentariile (2)
Comentează