INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA - SPANIA 3-0

FOTO şi VIDEO Joga bonito e peste tiki-taka » Brazilia a umilit Spania în finala Cupei Confederaţiilor, 3-0

FOTO: Reuters +8   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 01 iulie 2013 03:51

1 iunie 1986 a fost data ultimei partide oficiale în care s-au întîlnit Brazilia şi Spania. Atunci, cele două supernaţionale au făcut parte din aceeaşi grupă la Campionatul Mondial din Mexic.

Vezi aici VIDEO cele mai importante ocazii!

Ca şi astăzi, tot Selecao s-a impus, însă cu 1-0. Din cele două selecţionate făceau parte jucători precum Andoni Zubizarreta, Emilio Butragueno, Careca sau Socrates, ultimul fiind şi marcatorul din acel meci. Amîndouă au mers mai departe, lăsînd în afara competiţiei mult mai modestele naţionale ale Irlandei de Nord şi Algeriei. Ambele au părăsit competiţia în sferturile de finală, la penalty-uri. Brazilia a fost eliminată de Franţa după ce la finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 1-1. Acelaşi scor s-a înregistrat şi la partida ibericilor cu Belgia, însă atunci naţionala lui Enzo Scifo avea să meargă mai departe.

Acum, la 27 de ani distanţă, cele două selecţionate s-au întîlnit în finala Cupei Confederaţiilor. Printre alţii, la iberici în locul lui Zubizareta este Casillas, iar postul ocupat atunci de Butragueno a fost luat de Fernando Torres. De partea cealaltă, Careca şi Socrates au fost înlocuiţi de Neymar şi Hulk.

Replay la scenariul din Champions League, varianta internaţională

Două minute a rezistat defensiva Spaniei în faţa Braziliei, care se află la cea mai slabă poziţionare din istorie în clasamentul FIFA (locul 22). Neobositul Fred, care de 4 ani şi jumătate înscrie la foc automat pentru Fluminense, şi-a demonstrat încă o dată eficacitatea în faţa porţii şi a deschis "Festivalul de la Rio" pe Maracana.

Furia Roja la propriu

În minutul 15, Neymar a scăpat singur spre poarta lui Casillas, însă a fost agăţat din spate de Arbeloa, care a văzut cartonaş galben doar pentru că distanţa dintre superstarul Barcelonei şi minge era destul de mare. De pe banca Braziliei s-a cerut eliminare, moment în care ibericii au avut o reacţie necontrolată, oprită în cele din urmă de arbitru.

Acelaşi lucru s-a întîmplat şi în minutul 27. Cursa spectaculoasă a lui Hulk a fost oprită doar printr-un fault de Sergio Ramos. Din nou sud-americanii cer cartonaş roşu, însă fundaşul lui Real Madrid vede doar galben. Luiz Felipe Scolari a fost surprins şi el destul de nemulţumit, făcînd semn că este a doua eliminare de care spaniolii sînt iertaţi.

"Carnavalul de la Rio"

Diferenţa din teren dintre cele două naţionale se putea face simţită mai devreme, în minutul 32, cînd Fred a fost servit excelent în faţa porţii de Neymar, însă golgheterul Braziliei de la acest turneu nu l-a putut învinge pe Casillas.

Spania putea schimba soarta finalei în minutul 41, însă reluarea lui Pedro a fost respinsă de David Luiz cu o intervenţie senzaţională!

Minutul 44 l-a adus pe Neymar în centrul atenţiei. Neatenţia colegului său de la Barcelona, Jordi Alba, a făcut ca noua achiziţie a catalanilor să scape spre poartă şi, cu un şut puternic, la colţul scurt, să-l învingă pe viitorul adversar din "El Clasico", Iker Casillas.

El e golgheterul echipei!

Nici în partea a doua a jocului desfăşurarea evenimentelor nu s-a schimbat. În minutul 48, Hulk are o pasă de geniu, Neymar lasă perfect mingea, care ajunge la Fred.

Atacantul de 29 ani şutează din nou perfect şi înscrie al treilea gol al Braziliei în acest meci şi al cincilea al său în competiţie. Astfel, brazilianul a l-a egalat pe Fernando Torres, care are tot 5 reuşite, însă ibericul a jucat mai puţine minute şi este desemnat drept golgheterul competiţei.

Imaginea neputinţei

Spania putea spăla o parte din ruşine la doar 6 minute de la golul trei al brazilienilor. În minutul 54, Marcelo a avut o intervenţie imprudentă în suprafaţa de 16 metri asupra noului intrat Jesus Navas.

Sergio Ramos a irosit însă penalty-ul, trăgînd pe lîngă poarta lui Julio Cesar. A fost doar a doua lovitură de la punctul cu var pe care jucătorul lui Real Madrid o ratează în carieră, după cea de anul trecut din semifinala UEFA Championons League, pierdută de echipa sa cu Bayern Munchen.

Inevitabilul s-a produs

Brazilienii au obţinut în cele din urmă ceea ce au căutat încă din startul partidei, o eliminare în tabăra adversă. Acesta s-a produs în minutul 68, cînd Neymar şi-a ridiculizat viitorul coleg de la Barcelona, chiar sub ochii iubitei sale, Shakira. Pique a fost păcălit de vedeta Braziliei şi a fost trimis la cabine, lăsîndu-şi echipa într-o situaţie mai delicată faţă de cea în care era deja.

Aceleaşi victime, alţi killeri

Ultimele 22 de minute au fost mult mai echilibrate decît restul partidei. Cele două formaţii s-au întrecut în ratări, însă rezultatul a rămas cel stabilit în minutul 48, 3-0. Aşa cum s-a întîmplat şi la echipele de club, spaniolii s-au recunoscut învinşi, însă de această dată, cei care au cîştigat nu au mai fot nemţi, ci brazilieni.

Rup blestemul?

Brazilia a cîştigat Cupa Confederaţiilor, însă niciodată o echipă care s-a impus în această competiţie nu s-a impus şi la Campionatul Mondial de peste un an.  În 2009, tot Brazilia a fost cea care s-a impus în finală, 3-2 cu SUA, însă în 2010, adversara pe care azi a umilit-o a cîştigat titlul mondial din Africa de Sud.

Cu acest trofeu, Brazilia a ajuns la al 3-lea titlu consecutiv la Cupa Confederaţiilor şi la al 4-lea în istoria competiţiei, aflată la a 6-a ediţie.

Cupa Confederaţiilor

1992 - Argentina
1997 - Brazilia
2001 - Franţa 
2005 - Brazilia
2009 - Brazilia 
2013 - Brazilia
Campionatul Mondial

1994 - Brazilia
1998 - Franţa
2002 - Brazilia
2006 - Italia
2010 - Spania

Brazilia - Spania 3-0
Au marcat: Fred 2, 47, Neymar 44
Eliminare: Pique  68
Ramos a ratat un penalty 54

Brazilia: Julio Cesar - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Paulinho (Hernanes 88), Luis Gustavo - Oscar - Hulk (Jadson 73), Fred (Jo 80), Neymar
Antrenor: Luiz Felipe Scolari

Spania: Casillas - Arbeloa (Azpilicueta 46), Ramos, Pique, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Torres (Villa 59), Mata (Navas 52)
Antrenor: Vicente del Bosque

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
bazileon
bazileon  •  01 Iulie 2013, 19:06
Postat de theplayerrr pe 01 Iulie 2013, 15:54

Nu cred ca titlul european e oa marev performanta...ma gandesc doar la grecia si danemarca( venita de pe plaja din caribe) care au cucerit titlul nefiind mari echipe...cat despre scoala chair daca deranjeaza suntem o natie isteata si descurcareata...

Chiar ma mir ca nu l-am luat si noi de vreo doua-trei ori; poate unde n-am particitat constant la turneele finale!

gicarijakone
gicarijakone  •  01 Iulie 2013, 15:56
Postat de theplayerrr pe 01 Iulie 2013, 15:54

Nu cred ca titlul european e oa marev performanta...ma gandesc doar la grecia si danemarca( venita de pe plaja din caribe) care au cucerit titlul nefiind mari echipe...cat despre scoala chair daca deranjeaza suntem o natie isteata si descurcareata...

Descurcareata la smecherii si la ciordeles.

theplayerrr
theplayerrr  •  01 Iulie 2013, 15:54
Postat de gicarijakone pe 01 Iulie 2013, 15:24

Mai bine la noi in Romania, unde 99% din populatie are cel putin o facultate facuta la Spiru, iar cand ii intreaba careva ce stiu sa faca dau din aripi.

Nu cred ca titlul european e oa marev performanta...ma gandesc doar la grecia si danemarca( venita de pe plaja din caribe) care au cucerit titlul nefiind mari echipe...cat despre scoala chair daca deranjeaza suntem o natie isteata si descurcareata...

Vezi toate comentariile (43)
Comentează
Close