CAMPIONATE  ·  LAZIO

Francesco Acerbi, mărturisire tulburătoare: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am fost bolnav de cancer!”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Joi, 27 Februarie, 10:57

Francesco Acerbi, 32 de ani, a învins de două ori cancerul și spune că lupta cu boala a fost o binecuvântare pentru el. Fundașul lui Lazio a acordat un interviu pentru L'Ultimo Uomo, în care a povestit mai multe detalii neștiute.

„Cancerul a fost norocul meu. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am fost bolnav de cancer. Am descoperit că sunt bolnav în iulie 2013, când abia ajunsesem la Sassuolo.

„Veneam băut la antrenament”

 M-au operat și după 3 săptămâni eram pe teren. Nimic nu se schimbase. Continuam să mă port neprofesionist în afara terenului. Într-o zi am început să țip: «Ieși din corpul meu!», dar eu continuam să fac ce făceam de obicei. Mă culcam târziu, uneori stăteam în oraș până la 7 dimineața, beam... Nu mă mai respectam deloc, nu-mi respectam munca, nici pe cei care mă plăteau. Veneam des la antrenament băut. Fizic eram bine, pentru că mereu am fost puternic. Puteam să dorm puțin și să dau randament”, dezvăluie fotbalistul. 

Boala a recidivat însă, iar Francesco a resimțit din plin efectele chimioterapiei. „Dacă nu m-aș fi îmbolnăvit de cancer aș fi ajuns în Serie B sau poate chiar m-aș fi retras. Din fericire, cineva acolo Sus mă iubea și mi-a trimis această boală. Fără ea aș fi sfârșit foarte rău. Nimeni nu m-ar fi putut salva. Sunt mulțumit de omul care am devenit în ciuda tuturor neajunsurilor mele”. 

6 selecțiiare Acerbi pentru Italia. A marcat un gol

Nu totul a fost însă roz după ce a aflat că s-a vindecat pentru a doua oară: „La un an după, într-o zi când m-am trezit am făcut un atac de panică. Mi-era frică de umbra mea. Am început să mă gândesc la șansele pe care le-am ratat, la zilele în care am făcut excese, a trebuit să merg la un specialist care m-a ajutat să-mi depășesc temerile”, a mai povestit Acerbi.

De-a lungul carierei, Francesco Acerbi a mai trecut, printre altele, pe la Reggina, Genoa, Chievo și AC Milan.

Citește și:Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (2)

dobrescum  •  27 Februarie 2020, 14:57

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bazinga  •  27 Februarie 2020, 12:16

Crunta lectie de viata....

Vezi toate comentariile (2 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1