INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOBIE

Frica de zbor i-a „paralizat” și pe fotbaliști » 3 cazuri celebre: legendarul Dennis Bergkamp a pățit-o cel mai rău din cauza unei glume groaznice: „Îngheț, mă panichez, totul începe cu o zi înainte”

Articol de - Publicat miercuri, 25 decembrie 2019 16:18

Frica de zbor și senzația de spaimă care „paralizează” multă lume înaintea călătoriilor e un subiect des abordat de psihologi.  

Din ce în ce mai mulți oameni evită cursele lungi și caută diverse metode pentru a-și învinge frica de a călători cu avionul. Nici fotbaliștii n-au fost scutiți de fobia zborurilor. GSP.ro îți prezintă mai jos 3 cazuri celebre ale unor jucători îngroziți de deplasările cu avionul.  

1. Paul Merson 

Englezul de 51 de ani, trecut pe la echipe precum Arsenal, Aston Villa, Middlesbrough sau Portsmouth, a avut o carieră plină de peripeții. A înscris 126 de goluri în 600 de meciuri în Anglia, a strălucit la Arsenal, dar s-a confruntat și cu mari probleme cu alcoolul, drogurile și jocurile de noroc. 

Pe lângă aceste vicii, Paul Merson s-a „intersectat” și cu fobia de a zbura. Fotbalistul chiar a relatat în autobiografia sa că opta să plece în deplasări de unul singur, cu trenul, separat de colegii săi, care alegeau calea zborului.

2. Paolo Guerrero 

Fotbalistul originar din Peru a cunoscut succesul la echipe precum Bayern Munchen, Hamburg SV, Corinthians și Flamengo, dar nici el n-a fost scutit de frica de zbor.

Într-un interviu acordat publicației Kicker, Paolo Guerrero, acum în vârstă de 35 de ani, relata frământările pe care le are înaintea fiecărei călătorii aeriene: „Mă tem să zbor, dar am și o frică să nu se întâmple ceva cu stomacul meu în timpul zborului”

Temerile lui Guerrero au însă ramificații mai vechi, de tristă amintire. Unchiul său a murit în urma unui accident aviatic petrecut în 1987.

3. Dennis Bergkamp

Poate cel mai cunoscut caz este cel al lui Denis Bergkamp (50 de ani), o legendă a lui Arsenal. Olandezul era un adevărat „magician”, dar avea și diverse vulnerabilități în afara terenului. Frica de a zbura l-a pus pe acesta în situații incredibile.

Bergkamp a ratat câteva meciuri importante ale lui Arsenal și ale naționalei Olandei pentru că efectiv nu s-a putut urca în avion!

„Nu pot să zbor. Pur și simplu îngheț. Mă panichez. Totul începe cu o zi înaintea zborului, deja nu mai pot să dorm. Am căpătat această problemă și trebuie să trăiesc cu ea. Nu pot să fac nimic, e o chestie psihologică pe care nu pot să o explic”, povestea Bergkamp într-un interviu pentru publicația The Independent.

Puțini știu că fobia olandezului a luat naștere după ce un jurnalist a făcut o glumă neinspirată și i-a spus că are o bombă în bagaj. Zborul respectiv a fost anulat, iar Bergkamp a rămas cu sechele pentru tot restul vieții.

  • Sursă: sportskeeda.com 

Vezi și: 

VIDEO Bruce Lee și singura luptă MMA, Mike Tyson și o demonstrație de forță + Gafa lui Elon Musk » 3 filmulețe care au făcut vâlvă pe GSP

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează