INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Gattuso, demis la miezul nopții pe Twitter! Napoli a ratat grupele Ligii în ultima etapă

Gattuso, antrenorul de 43 de ani al lui Napoli, mai avea contract până în iunie 2023, foto: Imago
Gattuso, antrenorul de 43 de ani al lui Napoli, mai avea contract până în iunie 2023, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 24 mai 2021 10:52 / Actualizat luni, 24 mai 2021 16:24

Gennaro Gattuso, antrenorul de 43 de ani al lui Napoli, mai avea contract până în iunie 2023, dar președintele Aurelio De Laurentiis i-a semnat deja sentința. În locul său ar veni Luciano Spalletti, Allegri refuzând oferta, în lipsa Ligii Campionilor.

UPDATE ORA 16:00 | Sergio Conceicao este mare favorit să îi ia locul lui Gattuso

  • Corriere dello Sport scrie că Sergio Conceicao (FC Porto) va fi noul antrenor al lui Napoli;
  • Fost jucător la Lazio, Parma sau Inter Milano, Conceicao are 46 de ani și a mai antrenat echipe precum Nantes, Braga sau Vitoria Guimaraes;

Napoli și-a făcut harakiri acasă, chiar în ultima etapă (1-1 cu Verona). A ratat incredibil grupele Champions, dăruind totodată calificarea lui Juventus, ce a prins locul 4 grație victoriei (4-1) de la Bologna. Și cel care plătește e antrenorul. 

La o jumătate de oră după miezul nopții, Gattuso a fost demis de proprietarul clubului, printr-un mesaj pe Twitter: 

„Dragă Rino, sunt fericit că am lucrat aproape două sezoane cu tine. Mulțumesc pentru munca depusă, îți urez succes oriunde mergi. O îmbrățișare și pentru soție și copii. Aurelio De Laurentiis".

Gattuso a încercat cu 5 atacanți și degeaba

Laurentiis l-ar fi schimbat oricum, susține presa italiană, deși Gennaro avea un acord prelungit până în iunie 2023. Însă fără cele 50 de milioane de euro, potențial de încasat din Ligă, i s-a grăbit sentința.

Degeaba, după ce Rrahmani a deschis scorul (al 50-lea gol pe teren propriu, record stagional în Serie A al clubului!) și Faraoni a egalat repede, Napoli a jucat cu 5 atacanți dacă n-a avut decât un singur șut cadrat într-o jumătate de repriză. Gattuso nici nu a putut reacționa la sfârșit, președintele instituind silenzio stampa în ultimele săptămâni.

Șoc de ziua lui Laurentiis!

Egalul cu Hellas a ruinat planul președintelui (azi împlinește 72 de ani!), rămas al doilea an la rând fără Champions League. Massimiliano Allegri nu mai vine la o echipă de Europa League și proiectul visat de AdL a căzut. 

Favorit să ocupe locul vacant pe banca tehnică ar fi Luciano Spalletti, liber după despărțirea de Inter, dar orice surpriză rămâne posibilă la Napoli.

81 de meciuria rezistat Rino Gattuso ca antrenor la Napoli. Bilanț: 47 de victorii, 12 remize și 22 de eșecuri, cu golaveraj 151-95

11 victorii la rândavea Napoli în Serie A în meciurile de acasă cu Verona. Din 1986 nu se mai împiedicase cu adversarii gialloblu

Citește și:

Vlad Chiricheș, la 5 minute de Europa! Sassuolo pierde incredibil calificarea

Gest minunat al lui Franck Ribery pentru un coleg de la Fiorentina: „Asta înseamnă pentru mine să fii om cu adevărat, e un gest făcut fără să ceară nimic în schimb”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează