INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Gaziantep i-a găsit înlocuitor lui Marius Șumudică: căpitanul Galatei lui Hagi și Popescu!

Bulent Korkmaz și Raul Gonzalez // foto: Guliver/gettyimages +15   FOTO
Bulent Korkmaz și Raul Gonzalez // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 ianuarie 2021 22:37 / Actualizat duminica, 10 ianuarie 2021 23:05

Marius Șumudică (49 de ani) s-a despărțit astăzi de Gaziantep, iar echipa de pe locul 4 din Turcia i-a găsit rapid înlocuitor. Este foarte probabil ca viitorul antrenor al formației să fie Bulent Korkmaz (52 de ani).

  • Marius Șumudică a lăsat-o pe Gaziantep pe locul 4 în Turcia, cu 31 de puncte obținute în 17 etape. Liderul Besiktas are doar 4 puncte în plus.

La doar câteva ore după ce Gaziantep a anunțat despărțirea de Marius Șumudică, presa din Turcia scrie că fosta echipă a lui Șumi este aproape de a-l angaja pe Bulent Korkmaz ca antrenor principal.

Potrivit NTV Spor, cele două părți s-au întâlnit deja, iar semnarea unui contract este foarte aproape.

Bulent Korkmaz a pregătit 8 echipe din Turcia

Ultima dată, Bulent Korkmaz a pregătit-o pe Konyaspor, între februarie și septembrie 2020. A mai antrenat alte 7 echipe din Turcia (Genclerbirligi, Erciyesspor, Galatasaray, Karabukspor, Istanbul Basaksehir, Mersin IY și Antalyaspor), precum și o echipă din Azerbaidjan, pe FC Baku.

+11 FOTO

Bulent Korkmaz, căpitanul lui Gică Hagi și Gică Popescu la Galatasaray

Dacă din postura de antrenor nu a cucerit vreun trofeu, Bulent Korkmaz a avut o carieră grandioasă de jucător. A evoluat ca fundaș central, doar pentru Galatasaray, timp de 20 de ani, între 1985 și 2005. S-a retras cu 102 de meciuri jucate la echipa națională a Turciei.

Bulent Korkmaz a cucerit nu mai puțin de 18 trofee alături de Galatasaray, printre care 8 campionate, Cupa UEFA în 2000 și Supercupa Europei în același an.

Supranumit „Marele războinic” sau „Marele căpitan”, Bulent Korkmaz a purtat banderola de lider la Galatasaray în perioada în care la clubul din Istanbul evoluau Gheorghe Hagi și Gică Popescu.

+11 FOTO

VIDEO. Marius Șumudică, anunț categoric: „E greu! În câțiva ani vreau să mă las de antrenorat!”

Citește mai multe știri despre Gaziantep:

Marius Șumudică, prima reacție după ce s-a despărțit de Gaziantep: „Sunt ușurat”

Alexandru Maxim vrea să meargă după Marius Șumudică: „Sper să lucrez din nou cu el, cât mai curând!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
gilos
gilos  •  14 Ianuarie 2021, 12:35
Postat de firaldo pe 11 Ianuarie 2021, 07:19

Gaziantep un fel se Clinceni de la noi ...a obținut cea mai buna clasare din istorie cu Sumudica antrenor...clasarea pe 8 în sezonul trecut...o echipa care a jucat în majoritatea istoriei lor în ligile inferioare...i-a adus lui Gaziantep o gramada de bani din drepturile TV...care la turci sunt cam 300 de milioane de euro pe an.Intregul lot valorează cam 22 milioane...in condițiile în care lotul lui Basaksehir valorează 83 milioane...iar acum Gaziantep e la 9 pct în fata lui Basaksehir... Gaziantep are al 13 lea lot din Turcia ca valoare și asta datorita lui Sumudica...care l-a adus gratis pe Maxim...cel mai bine cotat jucător din lot..cotat la 2,6 milioane...cu 600.000 peste Mirallas...cu o astfel de echipa Sumudica a bătut tot granit Turciei...cum I mulțumești pentru cel mai profitabil moment din istoria lui Gaziantep?I tai salariul cu 10%, asta este respectul ptr munca făcută.

Era o negociere, asa se procedeaza, turcii au pornit de la -10%, dar daca Sumudica era un pic diplomat, sunt convins ca ar fi obtinut ceva mai mult, cel putin acelasi contract. Apoi, chiar cu reducere, tot ramaneau 540.000 euro/an. E chiar asa de rau ? Sa vedem cine ii mai da lui banii astia pe praful asta... Asa, cu mahalagismele debitate, s-a ales praful de cariera lui in turcia...tata-mare il mai angajeaza....

1515883375218486
Marius Boldea  •  12 Ianuarie 2021, 05:00
Postat de amicu pe 11 Ianuarie 2021, 08:15

Sa vedem acum daca Sumudica a avut vreun rol sau nu în performantele lui Gaziantep. Atunci poate se lămuresc și "iubitorii de Șumudică" daca acesta este un antrenor mare sau nu.

Eu garantez ca Șumi e valoare are scoala vietii, e un bun psiholog și stie cum sa-si motiveze jucătorii, el da plus de valoare prin discursuri, eu l as face profesor la cursurile din școlile de antrenori, are stofa omul asta

brifcor
brifcor  •  11 Ianuarie 2021, 19:03

L-au concediat pe Sumi (care n-are stare si continuitate) si l-au luat pe Bülent care a antrenat 20 de echipe în 15 ani.:):):)

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close