INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Un internațional român sare din schemă la Genoa » Ce atacant a transferat nou-promovata în Serie A

Mateo Retegui (în alb) lasă Argentina pentru Italia // Foto: Imago
Mateo Retegui (în alb) lasă Argentina pentru Italia // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 24 iulie 2023 16:42 / Actualizat luni, 24 iulie 2023 17:55

George Pușcaș (27 de ani) nu va mai juca titular în sezonul viitor, după ce Grifonul genovez l-a cumpărat pe Mateo Retegui (24 de ani) de la Boca Juniors, investind 13,5 milioane de euro inclusiv bonusuri, plus 20% dintr-o eventuală vânzare.

George Pușcaș a primit o veste proastă. Șansele sale de a mai evolua titular la Genoa au scăzut considerabil, după ce echipa rossoblu a transferat un internațional italian. E vorba despre Mateo Retegui, pe care selecționerul Roberto Mancini l-a descoperit recent și l-a și folosit în trei meciuri oficiale, în care a marcat două goluri. 

Atacantul de 24 de ani juca la Boca Juniors și nimeni nu știa de el, iar squadra rossoblu l-a transferat pentru 13,5 milioane de euro inclusiv bonusurile, plus 20% dintr-o eventuală vânzare. De peste patru ori mai mare decât suma plătită pentru aducerea lui Pușcaș de la Reading!

Radu Drăgușin explică explozia carierei sale: „Genoa a fost cea mai bună alegere. Mi s-a dat încredere, i-am simțit pe toți alături”
ITALIA
Radu Drăgușin explică explozia carierei sale: „Genoa a fost cea mai bună alegere. Mi s-a dat încredere, i-am simțit pe toți alături”

George Pușcaș își pierde locul la Genoa: italienii l-au transferat pe Retegui

Antrenorul Alberto Gilardino folosește la Genoa un sistem 3-5-2, în care Gudmundsson (11 goluri marcate în campionatul trecut) este punct fix în primul „11”, iar ca al doilea atacant s-au rotit Salcedo (întors după împrumut la Inter) și Coda (10 goluri reușite). Odată cu sosirea lui Retegui, concurența va și mai mare.

În ultimul sezon, „tricolorul” a prins echipa de start a Grifonului genovez în doar zece meciuri și a înscris patru goluri, jumătate față de câte reușise la Pisa în Serie B în stagiunea 2020-2021, în alte 15 jocuri intrând după pauză.

Numai Drăgușin rămâne titular la Genoa

Din Genoa romena a rămas numai Radu Drăgușin, care a făcut un campionat foarte bun și a înscris la fel ca Pușcaș! Dennis Drăguș a plecat la sfârșitul stagiunii în Belgia, la finalul împrumutului de la Standard, care n-a putut să-l vândă în Italia. 

Retegui va semna un contract pe cinci ani, mărturisind că l-a recomandat argentinianl Diego Milito, care a jucat cinci sezoane la Genoa (2004-2009). „Sunt foarte mulțumit că sunt în Italia, pentru mine e o mare onoare și mă simt fericit. E un vis împlinit”, a declarat la sosirea pe aeroport Retegui.

12 goluriîn 28 de meciuri a reușit Mateo Retegui pentru Boca în toate competițiile din sezonul trecut

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

A cedat din nou nervos: „Mă omorâți în fiecare zi și acum vreți să vorbiți cu mine?!”

AMEȚITOR! Au pus pe masă 300 de milioane de euro pentru Kylian Mbappe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dorelus
dorelus  •  24 Iulie 2023, 18:49

pardon ,am inteles gresit. mea culpa...

dorelus
dorelus  •  24 Iulie 2023, 18:44

el nu era titular la Genoa ,singurul roman titular era Dragusin,domnule ziarist de paie...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează