INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FCSB

Video Cel mai fericit moment trăit de Gigi Becali în cei 20 de ani la FCSB: „Am stat în mare bucurie și hohot de lacrimi”

Foto: Gigi Becali +17   FOTO
Foto: Gigi Becali

Articol de , - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 12:49 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 15:16

Pe 23 ianuarie s-au împlinit 20 de ani de când Gigi Becali a preluat FCSB, pe atunci Steaua. Astăzi, patronul formației roș-albastre a povestit care a fost cel mai frumos moment trăit de când se află la conducerea clubului.

În ciuda faptului că sub comanda lui FCSB a a ajuns în semifinala Cupei UEFA cu Middlesbrough în sezonul 2005/2006, Gigi Becali spune acum că returulcu Legia Varșovia, care a adus ultima calificare în grupele Champions League, în sezonul 2013/2014, a fost cel mai frumos moment. Atunci, omul de afaceri a trăit calificarea din spatele gratiilor la Jilava, ispășind condamnarea în „Dosarul Valiza”. 

Gigi Becali, după debutul lui Sorescu la FCSB: „Nu mi-a plăcut” + Două schimbări în primul „11”: „Ei trebuie să joace acum”
FCSB
Gigi Becali, după debutul lui Sorescu la FCSB: „Nu mi-a plăcut” + Două schimbări în primul „11”: „Ei trebuie să joace acum”

VIDEO. Gigi Becali: „Și din pușcărie i-am bătut!”

„Am avut multe momente frumoase. Au fost Standard Liege, Valencia.... Cea mai bucurie a fost când eram la pușcărie la Jilava cu telefonul în mână și am jucat calificarea în Champions League cu Legia Varșovia. Pe hol aveam telefonul, iar oamenii îmi dădeau cartelele de telefon. M-au acuzat atunci că am furat identitatea oamenilor! Dar ce să fac dacă oamenii îmi dădeau minutele lor?!

Când a fluierat și a zis comentatorul <Calificare>, m-am întins în pat vreo 15-20 de minute. Am stat așa într-o mare bucurie și în hohot de lacrimi. M-am bucurat, dar nu numai de calificare, ci contra dușmanilor mei! M-a luat Dumnezeu în cortul lui și mi-a oferit bucuria bucuriilor! A zis Domnul: «Și din pușcărie vă arăt că vă apăr». Și din pușcărie eu îi băteam pe ei!", a spus Gigi Becali.

Imediat după ce și-a terminat povestea, Becali a făcut un gest caracteristic și a arătat spre fesul și haina lui, unde are cusute două cruci: „Și atunci cum să nu-mi pun eu crucea-n frunte și aici la inima mea?”.

GALERIE FOTO. Ce s-a întâmplat la returul partidei FCSB - Legia Varșovia

+13 FOTO

Partida la care face referire Gigi Becali este returul play-off-ului de calificare în grupele Champions League, din sezonul 2013/2014. În tur, formația pregătită la acel moment de Laurențiu Reghecampf a remizat 1-1 și avea nevoie de o victorie sau un egal la 2 goluri pentru calificarea în grupe.

Returul a fost unul reușit pentru roș-albaștri. Nicușor Stanciu și Federico Piovaccari au făcut 2-0, Până la finalul jocului, Legia a reușit să egaleze prin Radovic și Rzezniczak, însă insuficient pentru a opri accederea FCSB-ului în grupe.

FCSB la returul cu Legia: 
Tătărușanu - Georgievski, Szukala, Gardoș, Latovlevici - Bourceanu, Filip - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase - Piovaccari
Rezerve: Niță, Ad. Cristea, Tatu, G. Iancu, Prepeliță, Pârvulescu, Răduț

Citește și alte știri despre FCSB:

Marco Dulca, ironie pentru Becali: „Mă bucur că am jucat mai mult de o repriză”

Mihai Stoica a dezvăluit de ce Cordea a fost rezervă în victoria cu Hermannstadt: „Îl necăjește!” + motivul schimbării lui Sorescu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
rav410wrc
rav410wrc  •  24 Ianuarie 2023, 20:52
Postat de Moshu.cu.sacul pe 24 Ianuarie 2023, 16:57

Cum, un lup paznic la…?!

Lupu' paznic la oi, e Istvan Kovacs, cand arbitreaza adversarele RadioErevan-ului ;)))

1945sv0509
1945sv0509  •  24 Ianuarie 2023, 17:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Moshu.cu.sacul
Moshu.cu.sacul  •  24 Ianuarie 2023, 16:57
Postat de lupu68 pe 24 Ianuarie 2023, 16:21

Romani "de calitate"... asa ca tine? Tu ai idee cate bucurii a adus Steaua romanilor de toate felurile, si cu calutare si fara, inclusiv sub titulatura de FCSB, bai, postac trist cu elocinta de agricultor?

Cum, un lup paznic la…?!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează