INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POVESTE

Giovanni Becali, „Marcelo indianul” și Mourinho » Filmul amuzant al unui transfer ratat: „Ăsta nu intră la mine în birou!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 aprilie 2022 11:26 / Actualizat sambata, 30 aprilie 2022 13:55

Giovanni Becali a povestit în această dimineață cum a căzut transferul mijlocașului columbian Fredy Guarin (35 de ani) la Chelsea, în 2013.

Impresarul a dezvăluit că înaintea meciului FCSB - Chelsea 0-4, jucat în octombrie 2013 în grupele Champions League, a discutat în București cu antrenorul londonezilor, Jose Mourinho, despre transferul unui mijlocaș la închidere.

Giovanni l-a recomandat pe Guarin, aflat atunci la Inter, dar totul a căzut din cauza pretențiilor columbianului. Ulterior, în ianuarie 2014, Chelsea l-a adus pe sârbul Nemanja Matic.

„M-a sunat: «Iartă-mă, Giovanni! Am fost fraier»” » I-a bătut obrazul lui Lippi jr., venit la București pentru doi jucători din Liga 1
REPROȘURI
„M-a sunat: «Iartă-mă, Giovanni! Am fost fraier»” » I-a bătut obrazul lui Lippi jr., venit la București pentru doi jucători din Liga 1

Giovanni Becali, poveste amuzantă cu Mourinho și Fredy Guarin

„Știți povestea cu Fredy Guarin? Juca Chelsea aici, cu Steaua. Eram la Intercontinental cu Mourinho și Jose zice «Băi Giovanni, am nevoie de un mijlocaș mare, de forță. Dă-mi și mie două-trei variante». Îi spun «Pentru că știu spaniolă și nevasta mea e columbiană, ți-l recomand pe Fredy Guarin».

A fost de acord și l-am sunat pe Marco Branca, directorul sportiv de la Inter. El îmi spune «Fredy are un manager indian, Marcelo». E băștinaș de acolo, cu părul prins...

Giovanni Becali, „Marcelo indianul” și Mourinho » Filmul amuzant al unui transfer ratat: „Ăsta nu intră la mine în birou!”
Fredy Guardin // FOTO: Imago

Mourinho mi-a spus «Te duci, te întâlnești cu el, mănânci și mă suni. Mi-l dai să vorbesc cu el». Fredy mai avea contract pe 2 ani cu Inter și un salariu de 1,4 – 1,6 milioane de euro. Branca mi-a spus «Noi ne înțelegem cu Chelsea. Îl dăm cu 19-20 de milioane de euro». 

Am fost la masă cu Fredy, care a venit cu nevasta și copiii, iar el mi-a spus că îl are impresar pe Marcelo (n.r- Marcelo Ferreyra). I-am spus că aranjez eu cu Marcelo. 

L-am sunat pe Mourinho, iar el îi spune «Vrei să vii la Chelsea? Se poate doar cu Giovanni Becali. Mai am 3 jucători pe poziția ta. Dar îmi place de tine și vreau să vii cu Giovanni».

Am făcut un acord cu Marcelo. Inter lua banii și noi împărțeam comisionul pe jumătate. Am luat avionul, am fost la meci la Chelsea, iar a doua zi urma să mergem în birou la Mourinho. A venit și Marcelo și Mourinho a zis «No, no. Este indio no entra en mi despacho» (n.r- Nu, nu. Indianul ăsta nu intră în biroul meu).

I-am spus lui Marcelo să stea afară, că noi avem hârtie și știu ce vrea jucătorul. Am aflat că voia 4 milioane de euro net. Jose a zis: «Are 1,6 și vrea 4? Nu 3?». Hazard avea 4 milioane. 

Mourinho mi-a scos o hârtie și mi-a arătat că poate să-l ia pe Matic cu 10 milioane, că el acceptă un salariu de 2 milioane. Am ieșit afară, Marcelo a spus că nu se poate fără un salariu de 4 milioane. Și Chelsea l-a luat pe Matic”, a povestit Giovanni la DigiSport Matinal.

VIDEO Ce ofertă i-a făcut Giovanni Becali unui fost oficial LPF: „L-am refuzat! Nici papagalul meu de 1.000 de euro nu mă mai recunoștea dacă acceptam”

Citește și: 

Penultima etapă din Liga 1 poate fi un simulacru! » Există varianta ca FCSB și CFR să aibă două pseudoadversare

Gigi Becali și-a făcut calculele » Cum speră să evite un meci decisiv cu CFR Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
duta_dd
duta_dd  •  30 Aprilie 2022, 15:08

Puscariasii la puscarie! Oamenii la locul si in randul lor! gspeii sa o ia tare, ca moale o lasa destui!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează