INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

Detaliile contractului lui Graham Potter la Chelsea! Va fi implicat și în numirea noului director sportiv al londonezilor

Graham Potter, Foto: Getty Images
Graham Potter, Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 septembrie 2022 12:07 / Actualizat vineri, 09 septembrie 2022 12:25

Chelsea l-a demis pe Thomas Tuchel (49 de ani) după eșecul din prima etapă a grupelor Champions League, 0-1, cu Dinamo Zagreb. Graham Potter (47 de ani) a fost numit, oficial, noul antrenor al „albaștrilor”.

Londonezii l-au demis miercuri pe Thomas Tuchel și s-au mișcat repede în găsirea unui înlocuitor. La 24 de ore distanță au ajuns la un acord cu Graham Potter, antrenorul lui Brighton.

Îi ia apărarea lui Octavian Popescu, după greșeala cu West Ham: „L-au distrus toți antrenorii” + „Gigi l-a lăudat. Copilul și-a luat viteză, apoi a căzut”
WEST HAM - FCSB 3-1
Îi ia apărarea lui Octavian Popescu, după greșeala cu West Ham: „L-au distrus toți antrenorii” + „Gigi l-a lăudat. Copilul și-a luat viteză, apoi a căzut”

Detaliile contractului lui Graham Potter la Chelsea

Graham Potter va câștiga o sumă substanțială de bani în cei 5 ani pe care îi va petrece în capitala Regatului Unit.

Chelsea este încântată să îi ureze bun venit lui Graham Potter, noul antrenor al echipei noastre. Acesta a semnat o înțelegere valabilă pe 5 ani și va aduce la club stilul său inovativ de antrenor. 

- comunicat Chelsea

Tehnicianul născut la Solihull va avea un salariu anual de 12 milioane de lire sterline (aproximativ 13,8 milioane de euro) în timpul șederii la Chelsea, informează în exclusivitate cotidianul britanic Daily Telegraph. 

Graham Potter va fi implicat și în numirea noului director sportiv

Graham Potter va juca de asemenea un rol important în găsirea unui nou direct sportiv al clubului. Conducerea clubului londonez ar fi început deja să poarte mai multe discuții cu diverși oameni cu experiență în Premier League, notează sursa citată. 

Todd Boehly, unul dintre cei miliardarii care fac parte din consorțiul care a cumpărat Chelsea în primăvara acestui an, ar vrea ca noul director sportiv să fie numit până la începutul Cupei Mondiale din Qatar, competiție ce începe pe data de 20 noiembrie. 

Oficialul celor de la Chelsea și-ar dori ca noul director sportiv să aibă la dispoziție destul timp pentru a pregăti perioada de transferuri din ianuarie, când ar putea aduce pe Stamford Bridge fotbaliștii necesari pentru a îmbunătăți lotul „albaștrilor”.

15 milioane de lire sterlinea costat-o pe Chelsea „dezlegarea” lui Graham Potter de Brighton

Formația din vestul Londrei le-ar fi plătit celor de la Brighton and Hove Albion o sumă compensatorie în valoare de 15 milioane de lire sterline (aproximativ 17,3 milioane de euro), pentru ca Graham Potter să îi părăsească pe „pescăruși”. 

Potter a venit în capitala Londrei și cu 5 componenți ai staffului cu care a colaborat la Brighton: asistentul Billy Reid, antrenorii secunzi Bjorn Hamberg și Bruno Hamberg, antrenorul cu portarii Ben Roberts și coordonatorul Kyle Macaulay.

Graham Potter și-a început cariera în fotbalul din Suedia

Noul tehnician al celor de la Chelsea și-a început cariera în Suedia, la Ostersund, pe care a preluat-o din liga a 4-a și a dus-o până în grupele UEFA Europa League, acolo unde a obținut o victorie răsunătoare pe Emirates, împotriva lui Arsenal, scor 2-1. 

Între iulie 2018 și mai 2019, Graham Potter a activat în Țara Galilor, la Swansea. Între mai 2019 și septembrie 2022 a fost antrenorul lui Brighton, formație pe banca căreia a condus 134 de partide, obținând 43 de victorii, 43 de egaluri și înregistrând 48 de înfrângeri.

1 trofeua cucerit Graham Potter în cariera de antrenor: Cupa Suediei, cu Ostersund, în sezonul 2016-2017.

VIDEO. Rezumatul meciului Chelsea - West Ham (2-1)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Curiosul caz al lui Griezmann: Atletico vrea să o „fenteze” pe Barcelona, catalanii merg la tribunal!

Ce se întâmplă cu sportul în Anglia după decesul Reginei » Vor fi ZECE zile de doliu național

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează